top of page

Druhé vítězství v řadě pro "Áčko"

FK Stará Bělá - TJ Slovan Ostrava 2:6 (1:3)

Branky: 36.Kožík, 56.Pivovar – 20. a 54.Trunkát, 41.Ciesarik, 43.Staněk, 74. a 85.Trojan

Sestava: Hybš – Stolař, Wojnarovský, Trebatický, Pastrňák – Ciesarik (78.Gatnar), Bittner (69.Kaventa), Strakoš, Pytlík (60.Dostál) – Trunkát – Staněk (55.Trojan)


V sobotu od 16 hodin jsme nastoupili k našemu třetímu venkovnímu utkání, tentokrát jsme zavítali do blízké Staré Bělé. Šlo o takové malé ostravské derby. Domácí se krčili na samém chvostu tabulky bez bodu. A tak jsme jeli do Staré Bělé s jednoznačným cílem si odvézt všechny tři body.


Od samého úvodu bylo jasné, kdo bude tím dominantním v tomto utkání. Ačkoliv domácí měli pár slibných okamžiků, byli jsme více na míči. Ve hře však bylo mnoho nepřesností a naše hra končila někde před pokutovým územím. Ve 20.minutě jsme při rozehrávce soupeře zatlačili a přišla chyba v rozehrávce, kterou bez jakékoliv lítosti využil David Trunkát a střelou k pravé tyči poslal Slovan do vedení. 0:1.


Čekalo se, že domácí tým tato branka složí. Ale bylo to právě naopak, po našich nepřesnostech se domácí tlačili do slibných akcí. Jedna z těchto akcí také vyústila vyrovnáním stavu. To když v 36.minutě po kolmici za naši obranu se domácí řítili sami dva na brankáře. Domácí hráč předložil míč před prázdnou branku Kožíkovi a ten dílo dokonal. 1:1.

Domácí měli chvíli po vstřelené brance nebezpečný závar před naší brankou. Ten však nedokázali proměnit v branku a tak přišel krutý trest. Ve 41.minutě domácí brankář nezvládl rozehrávku a míč nasměřoval přímo na nohu Lukáše Ciesarika. V těžké pozici si Cesi poradil parádně, z první poslal míč přímo do branky z nějakých 30 metrů. Důležitá branka těsně před poločasem. 1:2.


Aby toho nebylo málo, tak hned o necelé 2 minuty později se míč dostal po standardní situaci až k Pavlovi Staňkovi a ten netradičně kolenem poslal míč do sítě soupeře. Těžký direkt pro domácí. 1:3. Tímto výsledkem taky skončila první půle. I když výsledek vypadal jednoznačně, tak v naší hře byla spousta nepřesností a ztrát.


V úvodu druhé půle jsme opět byli tím týmem, který držel otěže utkání pevně ve svých rukou. A když v 54.minutě po nádherném pasu Petra Bittnera, si se svou šancí poradil David Trunkát, tak jak je u něj známo, tedy gólem, jeho druhým v zápase, vypadalo vše jasně. 1:4.

Ani ne za 2 minuty to však bylo opět jen o dvě branky. Vše se událo na levé straně hřiště, když domácí Jáchym Pivovar neotálel a vyslal z dobrých 25 metrů se střelu a jeden z našich obránců střelu tečoval tak nešťastně, že přeletěla bezmocného Zbyňka Hypše a zapadla do brány. 2:4.


Hned o pár chvilek později po chybě ve středu hřiště nastřelili domácí tyč. Branka z toho však naštěstí nebyla. Definitivní tečku a jistotu třech bodů, dal Slovanu v 74.minutě Roman Trojan. To když si postavil přímý volný kop zhruba 20 metrů od brány a míč poslal nekompromisně do levého horního rohu brány soupeře. 2:5.


Domácí vsadili vše na jednu kartu a vrhli se dopředu, čímž se otevírala okénka pro naše útočníky. Po rohu domácího týmu se jedno takové naskytlo a my jsme nemilosrdně trestali. Po krasné spolupráci Davida Trunkáta a Aleše Dostála druhý jmenovaný vyslal přihrávku na Romana Trojana, který se řítil zcela osamocen z půlky hřiště na brankáře Pitříka. Roman však zachoval chladnou hlavu a brankáři domácích nedal nejmenší šancí. Jeho střela zapadla přesně k levé tyči. Druhý dvougólový střelec v zápase. 2:6.

Tato branka byla taky tou poslední v tomto utkání, které bylo bohaté na góly. Závěrečný hvizd sudího Závodného stvrdil zasloužené vítězství Slovanu a druhé vítězství v řadě.

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům a příznivcům za pěknou kulisu. A těšíme se na vás v sobotu u nás na Slovanu, kde přivítáme Jakubčovice.

Fotbalu zdar a SLOVANU zvláště!!!!

186 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page