top of page

Jaká byla uplynulá sezóna na Slovanu?


Od loňské sezóny, co se týče našich mládežnických mužstev, se událo poměrně dost. Nejprve určitě stojí připomenout, že jsme přivítali dvě velké posily do trenérského kádru. Zdeňka Grygara a Tomáše Kaventu. Dvě stěžejní postavy uplynulé sezóny pro mládež našeho klubu. Zdeněk Grygar se ujal pozice šéftrenéra všech mládežnických družstev. S ním také přišlo značné množství změn. Zejména představa o tom, jak by si společně s Tomášem Kaventou představovali vedení našich fotbalových nadějí. Myslím si, že se pohled mnoha lidí na slovanistickou mládež radikálně změnil. Samozřejmě k lepšímu.


Další velkou změnou jsou sociální sítě. Jak jste si již určitě všimli, spoustu věcí (fotografíí, videí, informací) Slovan sdílí, jak na klubovém facebooku, tak také od minulé sezóny nově i na instagramu. Slovan jde s dobou a myslí i na svoji popularitu mimo zelený pažit. Výrazné změny doznal také klubový web, který byl vytvořen zcela nově a slouží především pro předávání informací rodičům, jako jsou tréninkové plány, nominace a mnoho jiného.


Další novinkou, která se v minulé sezóně udála bylo týmové focení všech mužstev a také individuální focení všech hráčů. Velký dík patří paní Monice Rybnikářové, která zvládla nafotit všechny naše hráče a její fotky se objevily samozřejmě na našem webu, ale také jste si své ratolesti mohli zvěčnit, díky možnosti zakoupení hráčských kartiček.


Se začátkem loňské sezónou vznikl i projekt SLOVÁNEK. Fotbalová školička, pomocí které se nám podařilo dostat na Slovan ty nejmenší. A že jich nebylo málo. Tento projekt se za malou chvíli stal úspěšným a hodláme v něm nadále pokračovat. Rovněž začaly probíhat tréninky brankářů o které se staral, tak jak o spoustu věcí, Zdeněk Grygar.


Náš trenérský tým nepřivítal jen tyhle dvě velice významné trenérské persóny, ale i například Honzu Slavíka nebo Petra Lakomého, kteří doplnili stálice jako je Libor Bartoš a Lukáš Musiol, všem jim patří velký dík, za to, jak se starají o naše nejmenší fotbalisty.

Všeobecně si tréninkový proces ve Slovanu Ostrava prošel velkou změnou. Přišlo i značné množství nových zajímavých hráčů. Zdeněk Grygar má jasnou představu o tom, jakým směrem by se mládež měla vydat a taky ji úspěšně aplikoval.


Pro všechny naše hráče se také podařila dojednat 30 % sleva na tréninkové vybavení se značkou JOMA. V pomůckárně také značně přibylo pomůcek, míčů a všeho potřebného ke zkvalitnění tréninkového procesu.


Během uplynulého ročníku se podařilo také některým dorostencům nakouknout do A mužstva, což považujeme jako jeden z důležitých bodů.

353 zobrazení0 komentářů
bottom of page