top of page

Slovan nezvlládl vstup do soutěže a podlehl Mokrým Lazcům 0:2

TJ Slovan Ostrava – FK Sokol Mokré Lazce 0:2 (0:0)

Branky: 48. Galvas, 55. Lukáš

Sestava: Hybš – Kubinec (86.Gatnar), Wojnarovský, Strakoš, Pastrňák – Trojan – Dostál (46.Pytlík), Trunkát, Kaventa (54.Gabriel), Ciesarik - Pudich


V sobotu odpoledne odehrál Slovan svůj první mistrovský zápas v 1.A třídě na domácí půdě hostil Mokré Lazce. Šli jsme do zápasu s velkou neznámou, jediné co jsme tušili, že to nebude žádný med a cesta za vítězstvím bude hodně trnitá a těžká.

Od úvodu šla na nás znát nervozita. Spousta zkažených a nepřesných přihrávek nás stála síly a soupeř po našich chybách hrozil. Celkově byl první poločas plný nepřesností a to na obou stranách hřiště. Zhruba kolem 30. minuty se zrodila asi největší šance první půle a to když se v pokutovém území uvolnil David Trunkát a předložil míč do prázdné branky Pavlu Pudichovi, ten však míč do sítě nedostal. Hosté měli taky své šance, ale po dobrých zákrocích obrany nebo skvělého Zbyňka Hybše se šlo do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Věděli jsme že pokud chceme tenhle zápas pro sebe urvat musíme hru zlepšit ve všech aspektech. Do druhé půle jsme vstoupili na trávník odhodlaně a s tím že je to stále 0:0 a každý gól může znamenat tři body. Sotva rozhodčí foukl do píšťalky dostali jsme první těžký direkt. Na středu hřiště jsme po nepřesné kombinaci ztratili míč a soupeř chybu nemilosrdně potrestal. Po krátké a rychlé kombinaci, kdy jsme po ztrátě nebyli dostatečně zformováni se míč dostal na levou stranu pokutového území, kde si jej přebral Pavel Galvas a ranou po zemi dal svému týmu vedení 0:1.

Značně opaření touto brankou jsme dále pokračovali v nepřesné hře. Ztráta střídala ztrátu. O sedm minut později přišla facka číslo 2. Po nádherné kombinaci na jeden dotek poblíž našeho pokutového území se míč po kolmici dostal k Milanovi Lukášovi a ten prostřelil bezmocného Hybše. 0:2

Během sedmi minut soupeř udeřil hned dvakrát. Zdálo se být rozhodnuto. Šlo vidět na celém týmu, že by strašně chtěl jenže zkažené přihrávky a spousta laciných ztrát, to nebyl recept na dvoubrankové manko. Jiskřička naděje přišla v 75. minutě, kdy po faulu na nabíhajícího Pavla Pudicha rozhodčí Schneider nařídil pokutový kop. Ten si postavil obvyklý exekutor David Trunkát. Penaltu poslal k pravé tyči tam však byl připravený brankář hostí Kovalík a penaltu zneškodnil.

V posledních čtvrthodince se již nic zásadního nestalo a tak Mokré Lazce uloupily tři body a nutno podotknout zcela zaslouženě. Slovan se celé utkání protrápil a utrpěl v 1.kole porážku. Je zcela jasné, že do příštího týdne je třeba se opět připravit na další utkání. Určitě není nutno dávat hlavy dolů, vždyť je před námi ještě 25 utkání.


Doufáme se reparát složíme již příští týden, kdy jedeme na půdu Kravař.


Fotbalu zdar a Slovanu zvláště!

159 zobrazení0 komentářů
bottom of page