top of page

Třetí porážka v řadě, tentokrát jsme podlehli Vřesině 0:1

TJ SLOVAN OSTRAVA – FC VŘESINA 0:1 (0:0)


Sestava : Hypš – Stolař (86.Gatnar), Wojnarowský, Trebatický, Kubinec (75.Kaventa) – Tydlačka, Trojan (46.Staněk), Bittner, Kubes (70.Dostál) – Strakoš – Trunkát


V sobotu jsme hostili v malém ostravském derby Vřesinu. Šlo o zápas, který hodně znamenal pro oba týmy. Stejný počet bodů na kontě obou družstev nasvědčoval velice vyrovnanému duelu. Oba týmy byly odhodlané nechat na hřišti úplně všechno, jen aby získali tak důležité tři body do tabulky.

Od 15 hodin vypukla u nás na Slovan, tedy válka o hodně cenné tři body. Počasí fotbalu vůbec nepřálo, déšť skrápěl trávník po celý den a tak při utkání bylo hřiště celkem dost podmáčené. Od úvodních minut šlo vidět, že to zcela jistě bude prostě a jednoduše válka. Spousta osobních soubojů nenechalo ani jednu minutu první půle bez nějaké pozdvižení. Mnohokrát byla hra přerušena kvůli faulu jednoho z týmu. Celkově byla první půle hodně vyrovnaná po všech stránkách. Hosté nastřelili po jedné z chyb tyčku a také měli pár nebezpečných závarů. Ovšem my taky měli své šance. Ale ani jeden z týmů nedokázal v prvním poločase překonat brankáře a vměstnat míč mezi tři tyče. A tak se šlo do šaten za stavu 0:0.


Vše bylo zcela otevřené utkání se mohlo zlomit ku prospěchu obou týmů. Do druhé půle déšť ještě zesílil a dělal terén pro obě mužstva ještě těžším. Hosté z Vřesiny vstoupili do druhé půle aktivněji. Měli míč více na svých kopačkách a dostávali se do naší šestnáctky. Po čtvrthodině hry se hosté přece jen dočkaly po standardní situaci z pravé strany se míč dostal až na zadní tyč, kde míč nejprve spadl až na trávník a poté jej levý záložník hostí Leo Uhlík uklidil nekompromisně levačkou do sítě. 0:1.


Snažili jsme se z tohoto těžkého úderu oklepat, ale nevytvářeli jsme si šance a do pokutového území jsme se nemohli prosadit. Hosté z Vřesiny odehráli druhou zodpovědně a po vstřelené brance věděli přesně co chtějí hrát. Až na pár našich náznaků přežili celý druhý poločas bez sebemenší újmy.


Čím víc se blížil konec utkání tím víc šla na nás vidět nervozita a křeč. Samozřejmě všichni jsme se snažili utkání ještě zvrátit, jenže když se nevystřelí na bránu, gól dát nemůžete. Navíc v poslední minutě po souboji u soupeřovy šestnáctky obdržel David Trunkát druhou žlutou kartu a musel hrací plochu předčasně opustit.


Pár chvilek na to hlavní rozhodčí utkání Beran ukončil utkání a hosté se mohli radovat z velmi cenných tří bodů. Pro nás to znamenalo třetí porážku v řadě a prodloužení trápení. Určitě se budeme snažit tuto bilanci zlomit příští sobotu, kdy vycestujeme do Darkoviček.

139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page