top of page

Velký obrat a první vítězství

Aktualizováno: 14. 9. 2019

TJ Slovan Ostrava - TJ Slavia Malé Hoštice 4:3 (1:2) Branky : 43.Staněk, 67.Bittner, 68.Kaventa, 90.Strakoš - 9. a 39.Klinger, 57.Staníček

Sestava: Toncar (46.Hon) - Pastrňák, Trebatický, Wojnarovský, Kubinec (32.Kaventa) - Trojan (92.Stolař),Strakoš, Bittner, Pytlík - Trunkát (90.Gatnar) - Staněk (70.Pudich)


V sobotu od 17 hodin nastoupil náš A-tým, ke svému druhému vystoupení na domácí půdě v novém ročníku 1.A třídy. Soupeřem byl stejně jako náš Slovan nováček soutěže a to tým TJ Slavia Malé Hoštice.

Domácí tým se pod vedením Pavla Cirkla se musel obejít bez brankářské opory Zbyňka Hybše a své stálice v základní sestavě Lukáše Ciesarika. A tak v bráně dostal šanci Adam Toncar a také se vrátili do sestavy oba dva stopeři Artur Wojnarovský i Juraj Trebatický. Svou premiéru si odbyl útočník Pavel Staněk.

Od úvodních minut bylo jasné, že hosté z Hoštic přijeli bránit a čekat na rychlé protiútoky. Když se snad poprvé v 9.minutě dostali na naší polovinu hned z toho byla úvodní branka zápasu. Na levé straně jeden z hostí odcentroval a míč si na zadní tyči našel Dominik Klinger a uklidil jej hlavou do sítě. 0:1. Obraz hry se stále neměnil. Měli míč více na kopačkách ale do šanci nás soupeř moc nepouštět. Navíc jsme přišli v 32.minutě o zraněného Michala Kubince, kterého nahradil Tomáš Kaventa. Soupeře jsme nadále tlačili, avšak v 39. minutě si za naší obranu po jednom z nakopnutých míčů a se svou šancí naložil nejlépe jak mohl míč uklidil podél našeho brankáře přesně k pravé tyči. 0:2 Hned o 4 minuty později se zdál strašně důležitý okamžik. Když si centr z pravé strany skvěle zpracoval Pavel Staněk. A vybíhajícího brankáře přehodil tak šikovně že míč zapadl k pravé tyči. Důležitý gól do šatny a snížení. 1:2.

Tímto výsledkem skončil první poločas. V šatně jsme si jasně řekli, že když budeme takhle hrát dál tak góly se dostaví. Trenér Cirkl musel provést změnu na brankářském poštu, kdy zraněného Toncar nahradil Jakub Hon, který si v dresu áčka odbyl také svou premiéru. S tím, že zápas se dá v pohodě otočit jsme vstupovali do druhé půle. Během prvních deseti minut to vypadalo, že to je jen otázka času, kdy se to prolomí a zápas se začne otáčet v náš prospěch. V 57.minutě však přišel úder hostí z čista jasna. Po přímém volném kopu z pravé strany, náš brankář vyrazil míč jen před sebe, kde měl dorážející Roman Staníček spoustu času na to, aby míč uklidil do sítě. 1:3.

Vypadalo to, že je po zápase. Za 10 minut tady ale byla malá jiskřička naděje. To když míč na pravé straně hřiště stihl na hrací ploše jen tak tak Tomáš Kaventa a dal jej pod sebe přesně na Péťu Bittnera a ten tvrdou ranou prostřelil brankáře Honku. 2:3. Uběhlo jen pár vteřin a na bránu Malých Hoštic se valil další útok. Přečíslení dokázal skvěle vyhodnotit David Trunkát, který posunul míč doprava na Tomáše Kaventu, ten si míč posunul a nádhernou střelou na vzdálenější tyč vyrovnal. Byli jsme zpátky v zápase. 3:3.

Nedali jsme hostům vydechnout ani vteřinu. Tlak byl mohutný a my se drali za vítězstvím. Na hostech šlo vidět, že už šlapou vodu. V 90.minutě to přišlo. Nejprve na levé straně hřiště hosté faulovali Jirku Strakoše. Rozhodčí nařídil přímý volný kop, ke kterému se postavil Péťa Bittner. Jeho krásný centr doletěl k zadní tyči zcela volnému Davidu Trunkátovi, který jej vrátil krásně před prázdnou branku na hlavu Jirky Strakoše a ten dílo dokonal. Krásný a zcela zasloužený obrat našeho týmu a velká radost. 4:3.

Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího jsme se mohli radovat z prvního vítězství v této sezóně. Jedno z nejkrásnějších utkání, které je na Slovanu zažili, velký obrat, kdy jsme ještě 30 minut před koncem prohrávali o 2 branky. Ukázali jsme však, že se nikdy nevzdáváme. Dokázali jsme se vyhecovat a semknout jako tým a za to jsme byli odvděčeni prvními třemi body do tabulky.


Hodnocení trenéra Pavla Cirkla: Konečně jsme měli k dispozici téměř celý kádr, chyběl pouze Cesi, Alda Dostál a těsně před zápasem vypadl ze sestavy zraněný Zbyněk Hypš. Soupeř přijel pečlivě bránit, čímž nám dal dostatek prostoru na hřišti a my jsme velice dobře kombinovali. V prvním poločase využil dvě brejkové situace a trestal naše chyby při rozehrávce. Podařilo se nám však do poločasu snížit a vrátit se do utkání. Ve druhém poločase jsme ještě více přidali na kvalitě a využili toho, že soupeři začaly docházet síly. Kluci si jeden vedle druhého uvědomovali, že mají šanci utkání zvrátit a konečně bodovat, což se nakonec povedlo. Zjistili, že můžou hrát s každým a doufám, že budou sbírat daleko více bodů než doteď.

Děkujeme, že jste nás přišli podpořit a děkujeme taky fanouškům hostí, kteří se podíleli na skvělé kulise během utkání.

Fotbalu zdar a Slovanu zvláště!!!

259 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page