top of page

Ze Slavkova se vracíme s prázdnou

TJ SOKOL SLAVKOV – TJ SLOVAN OSTRAVA 2:0 (2:0)

Sestava: Hypš – Stolař (68. Gatnar), Wojnarowský, Strakoš, Kubinec (69. Dostál) – Bittner (85. Hořčica) – Tydlačka, Trojan, Trunkát, Hadámek (46. Kubes) – Staněk (46. Trebatický)


Branky: 17. Nevlud, 45+2. Schneider


V neděli jsme jeli ke svému dalšímu mistrovskému zápasu až daleko za řeku Odru a to do Slavkova. Domácí byli na tom na chlup stejně, co se týkalo dosavadního bodového zisku a tak šlo o to, kdo odskočí svému soupeři. Již v 15:30 zazněl úvodní hvizd hlavního rozhodčího a zápas mohl začít.


No zápas, spíše to byla od první minuty válka. Spousta osobních soubojů, hodně nepřesností. Určitý podíl na obrazu hry měla hrací plocha. Tak jak je ve Slavkově již známo, není žádná sláva, avšak pro oba týmy to byly podmínky stejné.


Vůbec bych se nedivil, kdyby po zápase kameramana bolelo za krkem, balón lítal z jedné strany na druhou a to převážně vzduchem. Snažili jsme se prosadit v osobních soubojích avšak domácí si často počínali za hranicí pravidel. My jsme si ale ze standardních situací nedokázali nic vytvořit a dokonce po jedné z nich šli domácí do brejkové situace, kdy jsme nezachytili jejich rychlý přechod a domácí z něj těžili, míč se sice dostal k našemu brankáři. Zbyněk Hypš svou rozehrávkou našel jen záložníka domácích ten míč zpracoval pro svého spoluhráče a po rychlé průnikové přihrávce se k míči dostal Zdeněk Nevlud a nemýlil se. Střelou k pravé tyči poslal Slavkov do vedení. 0:1.

Celá první půle se odehrávala od šestnáctky po šestnáctku, když už jsme se do pokutového území dostali tak to bylo po standardní situaci. Po jedné z nich neudržel míč v rukou brankář Košárek, který poskakoval někde až za penaltový puntík, tam si jej posunul do strany Jirka Strakoš a domácí brankář jej poslal k zemi. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá.


Zápas byl velice vyrovnaný a směřoval ke konci prvního poločasu. Ve 45.minutě se nešťastně míč před naším pokutovým územím odrazil od nohy do ruky Artura Wojnarovského. Sudí neváhal a nařídil přímý volný kop. Míč si postavil Jiří Schneider a poradil si na jedničku. Míč přes zeď zakroutil přímo do sítě. Těžká rána. Gól do šatny. 2:0.

V šatně jsme si řekli, že už nemáme co ztratit a pokusíme se s utkáním ještě něco udělat. Trenér Cirkl udělal dvě změny, aby tým dostal nějaký impuls. S odhodláním jsme šli do druhé půle. Ale z naší strany nepřišla v druhém poločase žádná velká změna. Míč létal převážně vzduchem na naší útočnou půli, kde však vládli stopeři domácích a do žádné velké šance nás nepustili.


Pár náznaků šancí jsme měli, jenže jsme si v pokutovém území počínali špatně. A staré fotbalové pořekadlo praví, že pokud netrefíš bránu, nemůžeš dát gól. A tohle v nedělním utkáním bylo pro nás příznačné. Po celou druhou půli bylo utkání emočně vypjaté a rozhodčí neměl utkání vůbec pod kontrolou. Jeho zajímavý metr dokázal rozhodit obě strany. A tak se utkání chýlilo ke konci a nám se stále nedařilo si vytvořit žádné slibné šance. Domácí už žádné drama nepřipustili, takže utkání dohráli s čistým kontem a výsledkem 2:0.


Naše druhá porážka v řadě a nepříjemná situace, kdy bude hodně důležité příští utkání. To na Slovan přijede Vřesina. Bude to tedy malé ostravské derby. Snad stejně jako se Starou Bělou dopadne dobře pro nás a my se dostaneme zpátky na vítěznou vlnu.

87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page