top of page

Úvodní slovo trenéra A týmu Pavla Cirkla

K prvnímu rozhovoru nové sezóny byl přizván trenér A týmu Pavel Cirkl. Jak byl spokojen s loňskou sezónou? Co jeho tým čeká v přípravě? Co očekává od svého týmu v nové sezóně? To vše se dočtete v rozhovoru níže.



Jak jste si užil dovolenou?

Vzhledem k tomu, že jsem si na konci jara přetrhl achylovku, dovolenou jsem si moc neužil. Každopádně odpočinek od fotbalu přišel vhod. Dovolenou plánuji, až mi to dovolí zdravotní stav.


Pod vaší taktovkou se Slovanu podařilo dva roky po sobě postoupit. Jak s odstupem času tohle vnímáte?

Jednoznačně tohle období nejde vnímat jinak než velice úspěšné. Jsem rád, že lidem kteří nás jakkoliv podporují děláme radost.


V čem spatřujete hlavní důvod tohoto úspěchu?

Charisma kabiny, kluci pochopili, že i na úrovni kterou jsme hráli před třemi lety, musí na tréninky chodit a snažit se zlepšovat. Každý nový hráč do kabiny zapadl i díky tomu, že tady máme inteligentní a pokorné hráče a hlavně pracujeme jako tým.


Je něco s čím jste byl byť v postupové sezoně s něčím nespokojen?

Vždy se něco najde, snažíme se hrát atraktivně pro diváky, v našich zápasech padalo hodně branek, bohužel mnohdy i do naší sítě, to je jedna z věcí, kterou budeme chtít změnit.


Naopak je něco co vás příjemně překvapilo?

Přímo překvapilo, asi nic. Už před sezonou jsem věřil, že nebudeme hrát druhé housle, ale budeme se pohybovat v horní polovině tabulky. Kluci zjistili, že můžou hrát s každým a dokonce je i porážet. Snad mě překvapilo, jak špatně odehráli jaro podzimní lídři, to bylo, co se týče překvapení asi nejsilnější a hodně to pomohlo splnit náš jarní cíl.


Letní příprava? Program? Příchody? Odchody?

15.7. začala příprava, 18.-21.7. jsme odjeli na soustředění do Rožnova pod Radhoštěm, které jsme dostali od našeho vedení jako odměnu za postup do 1.A.třídy. Tam nás čekalo nabírání kondice a jeden přátelský zápas s Ratiboří u Vsetína hrající 1.B. třídu. Prohra 4:2 byla spravedlivá, na klucích bylo vidět, že absolvované tréninky na nich zanechaly stopy. Čekají nás ještě dvě utkání, 27.7. v 10:00 hrajeme na Slovanu se Záblatím (1.B) a 3.8. v 10:00 v Jistebníku (1.A). Prozatím trénujeme třikrát týdně. Bohužel od nás odešli Jirka Toma a Marek Kubeš na vlastní žádost na půlroční hostování do Klimkovic a především David Valenčin vedle kterého se kluci hodně zlepšili, všem přejeme ať se jim daří. Samozřejmě jsme museli doplnit tým, byť je to v dnešní době velice těžké. Přišli k nám Jirka Strakoš z Heřmanic, Artur Wojnarowský z Frenštátu, oba velice zkušení fotbalisté, pak jsme zapojili do přípravy dva dorostence Martina Bartka a brankaře Jakuba Hona a o dalších posilách jednáme. Nedaří se nám však dovézt útočníka, proto pracujeme na zapracování na tomto postu někoho z našich ofenzivních záložníků.


Cíle do nové sezóny?

Rozhodně bychom se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky. Uvidíme na co máme. Hlavně bych chtěl, aby se nám vyhýbala zranění a kluci si novou soutěž užívali.


Jak vnímáte nové vize Slovanu?

Jsem rád, že se Slovan dostal z problémů ve kterých před časem byl a nyní má velmi zajímavé vize. Pevně věřím, že se všechny vize podaří naplnit a společně uděláme ze Slovanu stabilní klub ve kterém budou rodiče potažmo jejich děti spokojené, dorostenci, ženy i muži naplňovat jejich sportovní cíle a trenéři spokojeni se zázemím a svými svěřenci.


Co by jste vzkázal fanouškům?

Vzkazovat bych toho moc nechtěl, jen bych se přál, abychom je fotbalem co nejvíce bavili, měli vytvořený servis k co největšímu pohodli na utkání, pivo a párek bez velkých front a hlavně, aby měli vždy sílu a chuť přijít a fandit. Tím, že v Ostravě budeme skoro sami co hrají 1.A. třídu doufám, že se návštěva na domácí utkání zvýší.

436 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page