top of page
Obrázek autoratjslovanostrava

Gólové hody přinesly Slovanu 3 body. Zazářili nováčci i tahouni.

Až devět gólů mohli vidět všichni lidé, kteří si v sobotní poledne našli cestu na Vistu. Naši muži zde sehráli své první jarní soutěžní utkání. Rezervu Staré Bělé porazili vysoce 7:2. Cesta k tomuto vítězství se však nerodila lehce. Rozhodující nakonec byly naše nové posily, které sehrály důležitou roly až u šesti gólů.



Nepříjemnosti před zápasem

Vzhledem k tomu, že naše hřiště ještě nebylo zcela připraveno a hrozilo, že se bude hrát za deště, byl Slovan nucen přesunout svůj první letošní zápas na umělou trávu na Vistě. Vzhledem k tomu, že na tomto hřišti oba týmy absolvovali část svých tréninků v přípravě, hrálo se doslova na neutrální půdě.

Kromě hřiště musel Slovan řešit několik dalších problémů. První, příjemný problém byla nominace. Z 27 hráčů se do nominace mohlo vejít jen osmnáct. Mimo zraněné hráče (Dominik Valder, Milan Trávníček, Radim Stareček, či Lukáš Cieasárik) tak nemohli do zápasu nastoupit ani Marek Videnka, Martin Vidlák, Tomáš Vráždil a Jakub Voznica.

Větším problémem pak byla nečekaná absence kapitána Dominika Oleše, který na poslední chvíli nemohl z osobních důvodů nastoupit. Nejenže tak přišel Slovan o důležitého hráče, ale trenér musel také řešit problém s nedostatkem obránců. Do zápasu tak museli naši hráči nastoupit ve formaci 3-5-2, ve které jsme naše muže naposledy viděli v letní přípravě.


Dobrý začátek

Nové rozestavení však naše mužstvo nijak nerozhodilo. Naopak již od začátku přebrali hráči Slovanu otěže utkání a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 7. minutě si Slovan vybojoval rohový kop. Cirklův centr na zadní tyč vrátil Trunkát před bránu, kde našel hlavu Jána Piry. Náš stoper, který před pár dny oslavil jubilejní 40. narozeniny (přejeme vše nejlepší!) se nemýlil a poprvé rozvlnil síť.

Ani v následujících minutách naši muži nepolevili a snažili se najít si další cestu ke gólu. Šancí bylo nespočet, ale chybělo jim zakončení a štěstí. Nákop Kubince, snad ze třiceti metrů, asi měl letět na některého z naši útočníků, místo toho však míč orazítkoval tyč. Gólem neskončila ani Trunkátova šance, kdy sice dokázal obejít hostujícího gólmana, do cesty se mu však postavil obránce tak, že nemohl zakončovat. O chvíli později však došlo v šestnáctce Staré Bělé k souboji Brinzíka s jedním z obránců, ten si v souboji pomohl rukama a byla z toho penalta. Míč si připravil Trunkát a střelou, která snad i olízla pravou tyč, nedal brankáři šanci.


Nervózní "druhá třetina" zápasu

Místo uklidnění však 2. gól přinesl na kopačky Slovanu nervozitu. Stále to byli naši hráči, kteří se snažil diktovat tempo zápasu, ale do hry se stále častěji začala vkrádat nepřesnost. To se hosté snažili trestat svými protiútoky. Trojice obránců Kubinec-Pira-Toma (později Rakovcij) si však dokázala se vším poradit. Prakticky jedinou cestou jak mohli hosté ohrozit naší bránu tak byla dlouhá autová vhazování. Těch létalo ke konci poločasu do pokutového území Slovanu mnoho, což se nakonec hostům vyplatilo. Po jednom vhazování prošel míč přes směsici těl až před bránu. Sleczka sice míč vyrazil, avšak pouze na kopačky hostujícího Lišaníka, který míč dorazil do prázdné brány. To, jak se ukázalo byla také poslední zajímavá akce 1. poločasu.

V druhém poločase Slovan plynule navázal na konec minulého poločasu. Naši hru stále doprovázela spousta nepřesností, které se soupeř snažil trestat. Hosté se tak začali osmělovat a hra se na krátkou chvíli vyrovnala. A nebyla to jen hra. V 59. minutě pronikl jeden ze soupeřů po pravé straně do šestnáctky Slovanu a přesným míčem pod sebe našel Honuse, který míč opět dopravil do prázdné brány a vyrovnal skóre zápasu.


Rozhodující půlhodina

To však byla přesně ta facka, kterou Slovanisté potřebovali. Od této chvíle opět začali řídit hru a soupeři nedovolili žádné další ohrožení brány. Slovan naopak proměnil snad vše, co mohl. Už v 63. minutě Slovan opět vedl. Mlečko nejprve sám prošel na polovinu soupeře, následně našel přesnou přihrávkou napravo hrajícího Bagiho a vydal se do pokutového území. Bagi si mezitím našel prostor a jeho tečovaná střela skončila na tyči, od které se míč odrazil přímo před Mlečka, který už neměl složitou práci.

Na Mlečka navázal o devět minut později druhým gólem Trunkát, kterého našel krásnou přihrávkou mezi obránce Klíma. Druhý nejlepší střelec soutěže nečekal a prvním dotekem poslal míč ke vzdálenější tyči. No a když o dvě minuty později poslal z levé strany Koukal milimetrově přesnou přihrávku na Klímu, který obloučkem přehodil brankáře Pelikanudise, bylo jasné, že si tři body odveze domů Slovan.

Hosté se sice snažili zápas zdramatizovat, ke konci zápasu byli asi i o něco aktivnější, ale žádná z jejich akcí bránu Slovanu příliš neohrozila. Naopak na druhé straně hřiště se pokračovalo v gólových hodech. Svůj šestý gól sezóny si připsal Cirkl, který využil skvělé práce Kantora. Ten vystihl přihrávku hostujícího obránce, míč se odrazil k Cirklovi, který měl před sebou zcela volný prostor a mohl tak jít sám na brankáře. Touto šancí nepohrdl. A gólového debutu v této soutěži se nakonec dočkala i naše poslední posila, již zmíněný Kantor, který si zopakoval Cirklovu akci. Stará Bělá, která si chtěla připsat alespoň jeden další gól. Vrhla se do útoku a nechala zcela otevřenou obranu. Toho Kantor využil a po zisku míče sprintoval sám na bránu. Brankáři pak nedal šanci přesnou střelou k levé tyči. Po tomto gólu se už zápas pouze dohrával. Na výsledkové tabuly tak na konci zápasu svítil výsledek 7:2.


Slovan tak navazuje na svou podzimní formu a připisuje si 5. výhru v řadě. Další zápas čeká naše svěřence už za týden, 30. 3., kdy se budou chtít Pustkovci pomstít za podzimní porážku po penaltách. Hrát se bude na hřišti Pustkovce od 15:30.


Hodnocení trenéra:

"Dneska jsme sehráli první mistrák, proti Staré Bělé na umělce Vista. Ještě před zápasem jsem musel řešit výpadek Oleše, který na poslední chvíli nemohl nastoupit do zápasu. Postavil jsem systém 3-5-2 . Začátek utkání byl opatrný, ale více ze hry jsme měli my. A tak jsme si vytvořili spoustu rohových kopů, které výborně zahrával Cirkl. Bohužel nám vždy chyběl důraz a zakončení! V 7. minutě jsme měli sérii rohů a po dobře kopnutém rohu Truny vracel míč před bránu a Janko Pira otevřel skóre. Další pološance jsme si vytvářeli, ale na slabého brankáře hostů jsme nevystřelili. A tak u lajny dostal míč Mára Brinzik a vyškolil obránce, který ho v pokutovém území fauloval. Penalta! Truny bezpečně proměnil. Chtěli jsme poločas dohrát v klidu! Náš klid byl až moc bohulibý a my dostali minutu před koncem gól s autového vhazování! Poločas 2:1!

Do druhého poločasu jsme chtěli hrát kombinačně a přidat nějaký gól. Bohužel soupeř nastoupil více koncentrovaný a s větší chutí hrát. My jsme jim to ulehčili našimi chybami a tak v 60. minutě soupeř vyrovnal!

Naštěstí jsme se opět dostali do relativní pohody, to když za dvě minuty dal gól Vojta Mlečko. Hra se pak přelévala, ale pořád jsme byli lepším týmem! V 75. minutě se opět prosadil náš nejlepší střelec Truny, který tak navázal na podzimní střeleckou produktivitu. Zápas jsme zvládli a soupeři nastříleli ještě další góly po skvělých akcích! Postupně se prosadil Ondra Klíma v 82. minutě, o dvě minuty později Cirkl a po chvíli se střelecky prosadil i Tomáš Kantor. Výsledek 7:2 je zcela zasloužený a i když je na čem pracovat, tak musím pochválit všechny hráče, kteří nastoupili do utkání. Jde vidět, že kluci to vzali perfektně a pochvala patří klukům i z lavičky.

Tři body jsou zasloužené a díky ode mě patří těmto hráčům: v bráně Fery Sleczka, Cirkl, Kubinec, Trunkát, Brinzík, Kantor, Klíma, Mlečko, Taritsa, Toma, Koukal, Rakovcij, Bagi, Svoboda, Paulovič, Pira a náhradní gólman Kubala. Všem díky tréňa."


71 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page