top of page

Mládeži Slovanu začala jarní část sezóny. Nedařilo se přípravce ani žákům.

Na začátek dubna čekal nejeden mladý slovanista. Hned v prvním týdnu totiž odehrála své první soutěžní utkání v tomto roce jak kategorie přípravek, tak i kategorie žáků. Obě kategorie však odešly ze zápasů s prázdnou. Přípravka prohrála na hřišti Pustkovce 9:5, žáci pak po bojovném výkonu nezvládli zápas s Rychvaldem, kterému podlehli 2:4.



Přípravka

Přípravka Slovanu zaznamenala v této sezóně obrovský pokrok. Z týmu, který pravidelně prohrával zápasy velkým rozdílem se hráči pod vedením trenérů Moskvy a Trávníčka vyvinuli na tým, který je schopný držet krok i s takovým týmem jako jsou Vítkovice (právě s těmi nedávno sehráli přátelské utkání, ve kterém dlouho drželi šanci na remízu). V posledních podzimních zápasech si dokonce i připsali svá první vítězství, když porazili Šenov 7:4 a následně také Rychvald 6:5.

Ačkoliv tedy na podzim prohráli s Pustkovcem 12:1, nedalo se očekávat, že by měl zápas probíhat stejně. A opravdu. Mladíci Slovanu tentokrát sehráli o dost vyrovnanější utkání a nadělali domácím nemalé problémy. Výsledkem sice byla prohra 9:5, avšak dle názorů trenérů obou mužstev se jednalo o dosti vyrovnaný zápas. Hlavní však není výsledek. Mnohem důležitější je, že bylo opět viditelné velké zlepšení všech hráčů, které může naznačovat, že v jarní části by mladí slovanisté mohli zaznamenat zase o něco lepší výsledky.


Hodnocení zápasu trenérem Moskvou:

"Po zimě jde vidět progres kluku a je patrné, že se to vše pomalu zvedá. Zápas byl bojovný a vyrovnaný, naši kluci si zaslouží pochvalu a já s trenérem Milanem jsme byli s tímto zápasem spokojeni. Další zápas hrajeme ve Vratimově, kde jsme U11 porazili v zimní přípravě 12:3, tak doufám, že na tohle navážeme."


Žáci

Podzimní část žáků nedopadla vůbec špatně. Po devíti výhrách a čtyřech prohrách se nacházeli na 4. místě s tříbodovou ztrátou na místo druhé. Všichni hráči tak chtěli do jarní části sezóny vstoupit co nejlépe. Poté, co se musel odložit zápas s Lokomotivou Ostrava, se prvním soupeřem žáků stal Rychvald. Na ty měli mladí slovanisté dobré vzpomínky, neboť si s nimi na podzim dokázali na hřišti Rychvaldu poradit a porazili je 5:3.

Zápas začal ze strany Slovanu výborně. Už ve 4. minutě se totiž mohli radovat z prvního gólu. Stalo se tak po spolupráci Roberta Bilíka s Matyášem Matějkou. První zmíněný dokázal po lajně obejít obránce hostů a centrem před bránu našel Matějku. Ten se neunáhlit, zpracoval si míč, počkal si na reakci brankáře Trmala a následně poslal míč mezi jeho nohy do brány.

Takto rychlý gól hráče Slovanu uklidnil, což se jim však brzo vymstilo. Dovolili soupeři, aby převzal otěže zápasu a nechali se zatlačit před vlastní bránu. Rychvald se díky tomu dostal k sérii rohových kopů, které nakonec skončili vyrovnávací trefou z kopačky Dobřanského. Do konce 1. poločasu se již slovanisté nedokázali dostat do zápasu a Rychvald tak diktoval tempo. To vedlo k dalším dvěma brankám. Nebyla to ani minuta od vyrovnávacího gólu a Lukáš Gavron dostal po krásné individuální akci svůj tým do vedení. Ve dvanácté minutě pak podobnou akci napodobil Stark a bylo to 1:3. A mohlo to být ještě horší poté, co Rychvald dostal možnost kopat penaltu. Střelu do středu brány však Vojtěch Nikel přečetl a podržel svůj tým.

Přestávka však domácím pomohla a vedla k mnohem lepšímu výkonu v druhé půli. V druhé polovině to byly právě hráči Slovanu, kteří měli většinou míč na kopačkách a trpělivě čekali na možnost k vyrovnání. Zaslouženého gólu se však ne a ne dočkat. V 8. minutě druhé půle nakonec padlo rozhodnutí. Kapitán hostů Dobřanský se opřel do balónu z velké vzdálenosti a jeho střela zapadla k pravé tyči.

V tu chvíli bylo asi každému jasné, že otočit tento zápas bude velmi složité. Slovan se však nevzdával a dále pokračoval ve svých útočných snahách. Výsledkem byl alespoň druhý gól Matyáše Matějky. Toho poslal do šance Matěj Červenec a nejlepší střelec soutěže si tváří tvář brankáři poradil na jedničku a dal tak svému týmu šanci na obrat. Ten se však nekonal. Matějkův gól byla poslední velká událost tohoto zápasu a žáci Slovanu tak i přes dobrý výkon ve druhém poločase, podlehli při svém prvním jarním zápase Rychvaldu 2:4


Hodnocení trenéra Antla:

"Všichni jsme smutní, že to tak dopadlo, ale jdeme dále. Chceme se odpíchnout od 2. půle, která měla určité parametry. Děkuji hráčům a rodičům."

28 zobrazení0 komentářů
bottom of page