top of page
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram

Muži Slovanu vyhráli počtvrté v řadě. Šenov porazili 5:2.

Aktualizováno: 4. 6.

Sobotní odpoledne zavedlo hráče Slovanu na hřiště Šenova. Zatímco v posledních utkáních těchto týmů se o zábavu starali hlavně fanoušci, neboť tyto zápasy příliš krásy nepobraly, tentokrát to bylo přesně naopak. Sedm branek, krásné akce i spousta tvrdých soubojů. To vše tento zápas obsahoval a fanoušci, mezi kterými tentokrát chybělo šenovské "ultras", se tak rozhodně nenudili.



Opět problémy se sestavou

Snad poprvé v tomto roce to vypadalo, že by nemusel mít trenér Slovanu starosti se sestavou. Pár hráčů sice nemohlo hrát, ale jak základní jedenáctka tak lavička byla dosti kvalitní. Až pár hodin před zápasem však nastal problém. Vzhledem k tomu, že Kubalu trápí svalové problémy, měl zápas odchytat Sleczka. Ten si však chvíli před zápasem poranil ruku a byl tady problém. Do brány tak musel opět Kubala, u kterého bylo velkým otazníkem zda zápas dokáže odchytat.


Podařený vstup do zápasu

I přes dobrou formu v posledních týdnech bylo Slovanu jasné, že je nečeká nic jednoduchého. Šenovu se na jaře daří. Uhráli bod s Václavovicemi, porazili velmi silou Dolní Lhotu a bylo tedy jasné, že se o body porvou i se Slovanem. A ač tomu začátek příliš nenasvědčuje, byl to již od začátku velmi vyrovnaný souboj. Hlavní rozdíl však byl v tom, že mužstvo z Hulváckého kopce se dokázalo dostávat k zakončení, zatímco domácí celek měl problémy s překonáním obrany Slovanu.

První velkou šanci měl krátce po startu zápasu Klíma. Kapitán Oleš se zhostil odkopu od brány a jeho daleký odkop (pravděpodobně podpořený i silným větrem) přeletěl naprosto všechny hráče. Obránci na tento výkop nedokázali reagovat. Naopak Klíma tuto situaci skvěle přečetl a byl u tohoto míče jako první. Mohl tak jít zcela sám na brankáře. Skákající míč bylo těžké zpracovat, gólman navíc dobře vyběhl a Klímovi tak zbýval jen pokus o lob. Ten však skončil pár metrů nad bránou.

Na první gól se však nečekalo dlouho. I když je třeba přiznat, že s jednalo o dost rozporuplný gól. Na hranici pokutového území totiž došlo k souboji mezi Cirklem a jedním z domácích obránců, po kterém záložník Slovanu skončil na zemi. Rozhodčí neváhal a ukázal na penaltový puntík. Nutno podotknout že se nejednalo o nikterak ostrý zákrok, navíc pravděpodobně souboj proběhl ještě mimo pokutové území. Rozhodčí trval na svém verdiktu a k penaltě se tak postavil Oleš. Ten nezaváhal a svým 9. gólem v sezoně poslal Slovan do vedení.

Ve 13. minutě se hosté radovali podruhé a opět si pomohli standartní situací. Před pokutovým územím byl faulován Mlečko a rozhodčí nemohl dělat nic jiného něž písknout přímý kop. K němu se postavil Cirkl a míč poslal přes zeď k levé tyči. Gólman domácích zde pravděpodobně zpytoval své svědomí. I přesto že nešlo o nijak razantní střelu, gólman Pilch se ani nepokusil po balónu skočit a zůstal stát na brankové čáře.

Domácí se po tomto gólu vzchopili a začali se Slovanu vyrovnávat. Snažili se hlavně trestat chyby slovanistů svými rychlými protiútoky. Ty sice byly nebezpečné, ale obrana Slovanu si s nimi dokázala poradit. Nakonec si museli domácí také pomoct standartkou. Ve 20. minutě zahrávali přímý kop přibližně z třiceti metrů. Centr do pokutového území by bez problému skončil v rukou gólmana Kubaly, nebýt poměrně silného větru. Ten totiž zpomalil míč natolik, že hostující brankář mohl míč jen vyrazit před sebe, kde se však nacházel domácí hráč. Ani jeho dorážku Kubala do brány nepustil, ale po jeho zákroku se míč dostal k domácímu Trnkovi, který se už nemýlil.

Po takto akčním začátku se následně hra uklidnila. Oba týmy se sice snažili o vstřelení dalšího gólu, ale obrané řady začali fungovat na jedničku a odmítli pustit kohokoliv do šance. Hra se tedy do konce poločasu odehrávala převážně na středu hřiště a první půle tak již nic dalšího nenabídla.


Druhý poločas

Do druhého poločasu vstoupili hráči Šenova aktivně a chtěli rychle vyrovnat. Nedokázali se však dostat do žádné větší šanci a do jejich hry se tak začala vkrádat nervozita, která měla za následek větší agresivitu v osobních soubojích. Druhý poločas tak obsahoval mnoho zákroků, které byli daleko za hranou pravidel. Je tedy velkým překvapením, že se rozhodčí Handlíř obešel bez udělení byť jen jedinné karty.

Domácí se marně snažili o vyrovnání tak dlouho, až se je Slovan rozhodl potrestat. V 63. minutě byl na polovině hřiště faulován Rakovcij, rozhodčí poskytl výhodu, čehož využil Klíma. Ten přebral volný balón a v rychlosti obešel obranu domácích, která na malý moment přestala hrát. K vidění tak byl opět souboj Klíma/Pilch, ve kterém útočník Slovanu odčinil neproměněnou šanci ze začátku zápasu a navrátil svému týmu dvoubrankové vedení.

O chvíli později měl velkou šanci Cirkl. Šanci domácích zažehnala obrana Slovanu odkopem, který byl načasovaný tak dokonale, že se Cirkl objevil sám za obranou a z poloviny hřiště mohl jít sám na bránu. Avšak obrana domácích byla dostatečně rychlá a Cirkl by se tak k bráně nedostal. Proto se pokusil překvapit gólmana Pilcha lobem z 30 metrů. Ten bohužel skončil těsně nad bránou.

Do konce zápasu chybělo pouze 11 minut, ale Slovan stále neměl výhru jistou. Šenov předváděl sympatický výkon a snížení bylo několikrát blízko. V 79. minutě padlo rozhodnutí. Za svůj výborný výkon v zápase byl odměněn Mlečko, který dostal z levé strany centr od Olše přímo na hlavu. Vzhledem k tomu, že gólman Šenova míč podběhl, neměl Mlečko žádný problém s umístěním míče do brány.

Tento gól ale Mlečkovi nestačil a již o dvě minuty později rozvlnil síť podruhé. Do šance ho tentokrát poslal krásnou přihrávkou Rakovcij. Díky ní se Mlečko dostal až před gólmana, kterého si jednoduchou kličkou obešel a poslal míč do prázdné brány.

Hosté se vzmohli pouze na zkorigování výsledku, když po autovém vhazování propálil Kubalu z levé strany Beránek.

V té době už bylo všem jasné, že na vyrovnání nemají domácí dostatek času a že tento gól prakticky nic neřeší. V posledních minutách se zápas pouze dohrával a nenabídl žádnou další zajímavost.

56 zobrazení0 komentářů
ČUS.png
logo MSK.jpg
bottom of page