top of page

Muži si připisují další tři body za výhru v Dolní Lhotě. Domácí pohořeli na výborné obraně.

V sedmnáctém kole ostravského Městského přeboru bylo k vidění řada zajímavých zápasů. Ten pro nás nejdůležitější se odehrál v Dolní Lhotě, kde se Slovan snažil navýšit bodový rozdíl mezi nimi a právě Dolní Lhotou. Domácí sice měli po většinu zápasu navrch, avšak Slovan využil dobrého vstupu do zápasu a brzké vedení už si nenechali vzít. Výborný výkon předvedla především obranná řada.



Staronový trenér

Před zápasem proběhla v týmu Slovanu jedna zásadní změna. Po vzájemné dohodě tým opustil trenér Rostislav Pikonský a na jeho místo byl dočasně dosazen Lukáš Ciesarik, který tým vedl již minulou sezónu.

Tento staronový trenér musel hned v prvních dnech řešit nečekaný problém. I přes velký počet středních záložníků v týmu byl právě tento post před zápasem největším otazníkem. Ondřej Klíma, Pavel Cirkl a Tomáš Kantor byli zraněni natolik, že do zápasu nastoupit nemohli, Mykola Taritsa sice do zápasu nastoupil, ale omezoval ho problém s žebry a s Mlečkem se začalo počítat spíše na pozici křídla. Vedle Taritsy se tak musel postavit ofenzivně laděný Vidlák (to stejné platí o Trunkátovi, který jej následně vystřídal.

Početnou marodku pak opět doplnil gólman David Kubala, kterému se navrátili svalové problémy a do zápasu tak nenastoupil.

Kdo se naopak z marodky po dlouhé době navrátil je Radim Stareček. Ten se musel na půl roku obejít bez fotbalu kvůli problému s kolenem. Tento týden však již opět navlékl dres Slovanu, byť jen na pár minut.


První poločas

Ihned od začátku bylo jasné, že to Slovan nebude mít vůbec jednoduché. Dolní Lhota, plná mladých hráčů, začala velmi aktivně a chtěla otevřít skóre co nejdříve. První velkou šanci měli domácí okolo 10. minuty, kdy rozběhli akci po pravé straně. Jeden z útočníků se dostal za obranu a běžel sám na bránu. Nabíhal však z příliš velkého úhlu, takže se rozhodl přihrávkou najít jednoho ze svých spoluhráčů, který byl sám před bránou a zakončoval by do prázdné brány. Gólman Sleczka však tuto přihrávku předvídal a do přihrávky skočil.

V 15. minutě pak musel střídat Vidlák, místo kterého přišel Koukal. A střídání se nemohlo podařit lépe. Právě Koukal totiž spolu s Mlečkem napodobil situaci z druhé strany hřiště. Mlečko si na pravé straně obešel obránce, uvolnil se a před bránou uviděl Koukala, který ideálně načasoval svůj náběh do šestnáctky a Mlečkovu přihrávku díky tomu mohl v poklidu dopravit do zcela odkryté brány. V 19. minutě tak Slovan vedl 1:0.

Tento gól však domácí ještě více nakopl a Slovan měl od té doby plné ruce práce. Krátce po gólu Slovanu předvedla Lhota krásnou akci před bránou Slovanu zakončila střelou, která jen o pár centimetrů minula levou tyč. Tuto akci si po pár minutách zopakovali, tentokrát však střela skončila na břevně. Výborný výkon v obraně předvedl především kapitán Oleš, který za celý zápas dokázal zblokoval nespočet střel.

Ve 39. minutě udělil Slovan domácím lekci z produktivity. Ostravský celek vybojoval rohový kop, který se domácím nepodařilo ubránit. Míč se po skrumáži před bránou dostal přímo před Trunkáta, který z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední šanci poločasu měli opět domácí, ale střela z úhlu na přední tyč Sleczku nepřekvapila.

Velké emoce nejen na hřišti, ale i v hledišti vzbudila šarvátka Jiřího Tomy s jedním z domácích hráčů. Po souboji o míč na středu hřiště zůstali oba hráči na zemi. Domácí hráč, kterému se nelíbilo Tomovo jednání v předešlém souboji, nakopl hráče Slovanu do hrudi. Ten zákrok následně oplatil a údajně měl protihráče trefit kopačkou do hlavy. Po dlouhé debatě hlavního sudího s čarovým dostali oba hráči žlutou kartu.


Druhý poločas

Obraz hry se v druhé půli příliš nezměnil. Aktivnější domácí se hned od začátku snažili snížit. Jejich trápení v zakončení však přetrvávalo. Hned z úvodu poločasu se po centru z pravé strany dostal do šance jeden z útočníku Dolní Lhoty. Tváří tvář gólmanovi Slovanu však pohořel a střelou trefil pouze gólmanovu nohu. V 51. minutě se však nakonec domácí mohli poprvé radovat. Přihrávku za obranu dostal Zdražila, který mohl běžet sám na bránu. Oleš však byl o něco rychlejší a dokázal se vrátit tak akorát včas, aby zblokoval Zdražilovu střelu. Míč se však odrazil zpět ke Zdražilovi, který využil toho, že byl Sleczka vyběhlý z brány a obloučkem poslal míč do brány Slovanu.

Od té doby se však Lhota nedokázala dostat do nějaké větší šance. Veškeré pokusy byli zastaveny obranou Slovanu a těch pár střel, které domácí vyslali bránu nikterak neohrozilo.

Na druhé straně se toho také příliš nedělo, ale když už se Slovan dostal k šanci hrozilo to gólem. Dvakrát zachránil domácí jejich gólman a při největší šanci Slovanu v druhém poločase, kterou měl Bagi musela Dolní Lhotě vypomoci branková konstrukce.

Pár minut před koncem se pak domácí marně domáhali pokutového kopu za údajné hraní rukou od Filipa Svobody. Avšak ani kdyby Svoboda rukou skutečně hrál (což se z našeho pohledu nestalo) nemohlo se jednat o penaltu, neboť měl ruku zcela přilepenou k tělu.

Dolní Lhota se pak již k ničemu nedostala. Slovanu se tak podařilo udržet výsledek 1:2 a připisují si tak další tři body do tabulky. Domácí tým si však zaslouží za svůj výkon veškeré uznání.

Tato výhra znamená, že se náskok Slovanu na Dolní Lhotu navýšil již na 9 bodů. Zároveň se nám také povedlo alespoň o bod stáhnout ztrátu na druhé Václavovice, kterým se podařilo obrat o body prozatím neporažený Koblov, když je na penalty porazili 2:1.

Další zápas čeká naše muže v sobotu 20. dubna na domácím hřišti, kde bude hostit poslední tým Městského přeboru, Hrušov


Hodnocení trenéra Ciesarika:

"Už před zápasem jsme věděli, že nás nečeká jednoduché utkání a průběh utkání tomu i odpovídal. Do utkání jsme nastoupili aktivně a vypracovali si šance, bohužel bez gólů. Domácí se naší úvodní převaze vyrovnali, ale také bez golfového efektu. Naštěstí jsme s Cicem sáhli po střídání a ihned po nástupu zužitkoval dobrou práci Mlečise na kraji střídající Kuki (Koukal), který doklepl jeho přihrávku do prázdné brány. Domácí byli stále aktivní, ale první půli jsme uzavřeli gólem Trunyho, který rovněž zužitkoval důraz Valdyho v pokutovém území. Druhou půli jsme udělali pár změn a změnili i rozestavení, ale domácí nás téměř celý poločas tlačili. Z brejku mohl navýšit skóre Bagi, ale bohužel orazítkoval tyč. Domácí dali kontaktní gól, ale kvalitní výkon obrany, která nás podržela, pomohl k cennému vítězství. Body z venku se počítají, ale teď je třeba potvrdit vítězství doma s Hrušovem.


40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page