top of page

Muži si v přípravě poradili s týmem z I.B třídy. Hrabovou porazili 7:2

Muži Slovanu odehráli ve čtvrtek 22. 2. své druhé přípravné utkání v roce 2024. Ve Vratimově vyzvali tým z I. B třídy, Hrabovou. I přes početná zranění si naší svěřenci poradili se svým soupeřem poměrně hladce 7:2. O góly se postarali jak naši nejčastější kanonýři tak také nové posily.



Již od začátku naši hráči ukazovali, že v tomhle zápase nechtějí tahat za kratší provaz. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba celky si oběhem první půle vytvořili spoustu gólových šancí. Právě v nich se však ukázal hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Kvalita brankářů a střelecká potence útočníků. Právě v prvních 45 minutách se hráči Hrabové ocitli hned 4x před zcela odkrytou bránou. Kubala v bráně však čaroval a v každém případě se mu povedlo střelu zázračně zneškodnit. Asi největší šanci Hrabové v první půli měl bývalý hráč Slovanu, Milan Slezák. 5 metrů od brány měl před sebou odkrytou více než polovinu brány. Prudkou, skákavou přihrávku však usměrnil pouze do Kubaly.


Na druhé straně hřiště tak naši hráči museli dát Hrabové lekci z produktivity. Skóre otevřel z přímého kopu Oleš. Nutno dodat, že gólman asi neměl po tomto gólu čisté svědomí. Netrvalo to dlouho a Slovan zvýšil na 2:0, když volej Brinzíka, po centru z pravé strany, zapadla přesně k pravé tyči. Následně se o slovo přihlásili také naše dvě nové posily. Po krásné akci z levé strany přišla před bránu přihrávka od Brinzíka. Zde se nejlépe zorientoval Ondřej Klíma a hned ve svém 2. utkání vstřelil svůj premiérový gól v dresu našeho celku. Netrvalo to pak příliš dlouho a Slovan se radoval počtvrté a opět byla u gólu jedna z našich posil. Slovanu se totiž naskytla příležitost pokutového kopu, který si vzal na starost Jan Píra. Ten zvolil sílu na úkor techniky a "dělovkou" pod břevno nedal gólmanovi šanci.


V druhé půli náš tým, s vědomím, že zápas pravděpodobně dopadne dobře, mírně zvolnil. Přestal se hnát za dalšími góly a začal hrát "na krásu". To však přineslo řadu chyb, což mělo nakonec za následek dva obdržené góly. Ty však ve výsledku nemuseli příliš mrzet. Nebyl by to totiž zápas Slovanu, aby se neprosadil David Trunkát. Při první šanci sice tváří tvář brankáři pohořel, následně však 2x využil přihrávky Taritsy a vstřelil 5. a 7. gól. Dvougólovým střelcem pak byl také Klíma. Centr na hranici šestnáctky dokázal Paulovič prostrčit na Klímu tak, že se naše nová posila objevila zcela osamocená před brankou Hrabové. V situaci 1 na 1 pak nedal Klíma brankáři šanci.


Slovan si tak připsal pohodlnou první výhru v novém roce a zvýšil sebevědomí před blížícím se začátkem jarní časti městského přeboru. Další zápas sehrají naši muži již tuto sobotu. Od 12.00 vyzvou ve Vratimově lídra opavského městského přeboru Štítinu.

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page