top of page

Ohlédnutí za zimní přípravou mužů

Aktualizováno: 19. 3.

Tuto sobotu muži zdárně dokončili přípravu na jarní část sezóny, během které sehráli čtveřici utkání. V těch se představila také řada nových posil, která by měla pomoct našim svěřencům v boji o 2. místo soutěže. Pojďme se zpětně na zápasy podívat a představme si také již zmíněné posily.


Přípravu na jaro začali muži počátkem února. Již na první trénink se ke klubu připojili dva hráči Hlubiny, Ján Pira a Ondřej Klíma. V polovině února strávili slovanisté víkend na soustředění ve Viganticích. Součástí tohoto soustředění byl také první zápas, který sehráli s druhým celkem olomouckého krajského přeboru, Bělotínem. I přesto, že soupeř hraje o několik úrovní výš a našemu týmu chybělo mnoho důležitých hráčů (Trunkát, Cirkl, Valder, Kubinec,...) drželi s Bělotínem krok a výsledkem byla porážka "pouze" 0:3.


Ani v dalším zápase neměl hráče Slovanu čekat žádný lehký soupeř. Hrabová skončila po podzimní části v polovině tabulky I.B třídy. Dle všeho se tak dal očekávat nanejvýš vyrovnaný zápas. Soupeř však podle slov jejich hráčů nevstoupil do přípravy ideálně. Díky tomu pak v každém ohledu nestačili na Slovan a ten si tak domů odvážel pohodlnou výhru 7:2. První góly si v těchto utkáních připsali obě naše posily.


Zápas se Štítinou však vrazil fotbalisty Slovanu rychle zpátky na zem. Lídr opavského městského přeboru, který tuto sezónu velmi posílil, nedal našim mužům šanci. Slovan za celý zápas vyslal na bránu pouze jednu pořádnou střelu. Jiří Toma ze vzdálenosti asi třiceti metrů vyslal míč přímo do levého horního rohu. V té době však už bylo skóre 0:4, takže ač byl tento gól krásný, nic neznamenal. Z tohoto zápasu odešel Slovan s porážkou 1:7.


Generálku na jarní část sehrál Slovan tuto sobotu proti Michálkovicím. Se stejným celkem jsme sehráli také přípravné utkání v létě, kdy šlo o velmi vyrovnaný zápas. Nyní však soupeřům chyběla řada hráčů, díky čemuž se ze zápasu rychle stala exhibice. Za Slovan se na střední záloze představila dvojice nových hráčů, Vojta Mlečko a Tomáš Kantor, kteří si ihned připsali každý své premiérové branky (Tomáš Kantor skóroval dokonce dvakrát). Po dvou gólech pak přidal také Jan Paulovič, Marek Brinzík a Martin Vidlák, jedním gólem přispěli Tomáš Bagi, Daniel Koukal a Ján Pira. Finální skóre se tak zastavilo na číslech 12:3.


Posili A-týmu:

Ján Pira

Jedna ze tří posil, která k nám přišla z Hlubiny. Brzy čtyřicetiletý fotbalista přišel posílit Slovan na místo, kde to potřeboval pravděpodobně ze všeho nejvíce, a to na pozici stopera. Právě na tento post jsme totiž tuto sezónu měli jen dva hráče (Dominika Valdera a Dominika Oleše).

Z dosavadního pozorování můžeme mezi jeho silné stránky zařadit klid na míči, úspěšnost ve vzdušných soubojích a nebojácnost se zapojit do útoku.


Ondřej Klíma

Další posila z Hlubiny. Zkušených záložníků není nikdy dost, zejména pak u nás na Slovanu, kde se právě na tomto postu potýkáme s velkou a častou marodkou. Během přípravy jsme u něj mohli vidět především velkou bojovnost a skvělou techniku.


Rudolf Janda

poslední z Hlubinských posil. Zde zatím s hodnocením počkáme. Na Slovanu absolvoval zatím jen jeden trénink a jeden zápas. V zápase nastoupil na levém obránci a levé záloze. Jestli zde bude hrát i nadále uvidíme až během sezóny.


Tomáš Kantor a Vojtěch Mlečko

Dvě mladé, osmnáctileté, posily, které k nám přišli po působení v polském týmu WSP Wodzislaw. S klubem zatím trénují dva týdny a mají za sebou také první zápas. Proti Michálkovicím nastoupili oba na střední záloze, kde předvedli vynikající výkon.


Hodnocení přípravy trenérem Rostislavem Pikonským:

"Naše jarní příprava začala na začátku února. Bohužel počasí nám nedovolilo využívat hlavní hřiště a tak jsme museli vzít za vděk naší umělkou, která není moc optimální pro přípravu! Přesto jsme udělali vše pro to, abychom byli připraveni na mistrovskou sezónu. Vedení se povedlo zajistit krátké dvoudenní soustředění ve Viganticích, kde jsme odehráli i přátelák s Bělotínem. Utkání mělo náboj i kvalitu. Dále jsme odehráli přátelák s účastníkem 1.B třídy a to Hrabová ,,A" a i když náš tým nebyl v kompletní sestavě, tak jsme s přehledem vyhráli 7:2! Víc než výsledek byla vidět kvalita a herní činnost našeho týmu, který byl doplněn kvalitními hráči. Mezi tím se vedení povedlo zajistit i kvalitní hřiště pro trénování na Vistě. To využíváme doteď a je to skvělý tah! Protože první mistrák hrajeme právě na umělce na Vistě.

V přípravě jsme odehráli ještě utkání proti Štítině, která nás přehrála vysoko 7:1 a i když opět chybělo dost hráčů, tak naše nasazení a chuť hrát nebyla vůbec špatná a naši hráči zjistili, že mají stále na čem pracovat! Vždyť Štítina hraje stejnou soutěž jako my. Další přípravné utkání jsme museli odříct z důvodu zranění a nemoci a tak zápas s Hrabovou ,,B" se nekonal.

Poslední přátelské utkání jsme odehráli týden před mistrákem proti týmu Michálkovic. Soupeř neměl dostatečnou kvalitu proti naší hře a tak jsme si s chutí zastříleli. A přesto, že hrají s námi v soutěži, tak jsme dominovali po všech stránkách. Výsledek 12:3 hovoří za vše!

Do jarní části vstupujeme s několika posilami a  tak před sezonou mám hezký ,,problém", jak a koho postavit do prvního utkání. Ale věřím, že máme skvělý kolektiv a výbornou partu, takže budeme táhnout za jeden provaz. A že kluci kteří třeba nenastoupí do utkání budou vědět, že příště v základu budou oni!

Už se těším na začátek soutěže se skvělým kvalitním týmem."



54 zobrazení0 komentářů
bottom of page