top of page

Preview: Slovan Ostrava vs. Michálkovice

Po nevydařeném 15. kole, kdy muži Slovanu prohráli na hřišti Pustkovce po penaltách 1:0, se na domácím hřišti pokusí vrátit na vítěznou vlnu. Soupeřem jim tentokrát bude tým z Michálkovic, který se tuto sezónu trápí a není tak příliš lepších týmů, na kterých si po posledním zápase spravit náladu. Jak si oba týmy vedou, jaké jsou silné stránky obou mužstev, či jak dopadla poslední vzájemná utkání, to vše vám ukážeme v tomto zápasovém preview.



Slovan Ostrava

Poslední kolo dostalo Slovan do ne zcela ideální situace. Prohra s Pustkovcem ve spojení s výhrou Václavovic nad Dolní Lhotou navýšila rozdíl mezi Slovanem a Václavovicemi už na 9 bodů. Na Dolní Lhotu máme pouze dvoubodový náskok a další zaváhání tak může tým posunou až na 4. místo. Proto je jasné, že slovanisté půjdou do zápasu s Michálkovicemi jen s jedním cílem - vyhrát. V plnění tohoto cíle však nebude trenér Pikonský moci počítat s množstvím hráčů. K dlouhodobě zraněnému Ciesarikovi, Trávníčkovi a Starečkovi přibyl také Ján Pira, který se po zranění kolene z minulého zápasu rozhodl, že s fotbalem nadále nebude pokračovat a s největší pravděpodobností tak odchází do fotbalového důchodu. Díky zranění pak nebudou dostupní ani Klíma s Vráždilem. Otázkou je také start Jiřího Tomy. Na dlouhou dobu pak bude týmu chybět také Marek Videnka, který se po domluvě s vedením rozhodl odejít na hostování do Šilheřovic.

Co se týče statistik klubu. Ty jsme rozebírali již ve dvou minulých preview, proto je zde popíšeme jen ve zkratce.

Pozice v soutěži: 3.

Body: 30

Skóre: 56:36

Výsledky domácích zápasů: 4 výhry, 3 prohry (skóre 28:16)

Nejlepší střelci: David Trunkát (22), Dominik Oleš (7), Pavel Cirkl, Tomáš Bagi (6)


Michálkovice

Následující soupeř Slovanu je na jaře zatím bez bodu. V minulém kole prohráli 1:5 se Starou Bělou "B", předtím však uhráli poměrně dobrý výsledek s lídrem soutěže, Koblovem, se kterým prohráli "pouze" 1:3. Zápas se Slovanem by pro ně měl být další těžkou zkouškou. Ať už se totiž podíváme na jakoukoliv statistiku, je vždy Slovan před Michálkovicemi. Už jen pohled na tabulku, kde se Michálkovice nacházejí na předposledním místě naznačuje, že by neměli Slovan obrat o body. Produktivita hostů také není ideální. S 28 góly mají 3. nejhorší útok. Nejlepším střelcem je David Románek, který si připsal na podzim 7 gólů. Na jaře však vždy začínal na lavičce. Největší problém Michálkovic se jeví v defenzívě. Více gólu než Michálkovice dostal pouze poslední Hrušov.


Co by měl zápas přinést?

V sobotu se proti sobě postaví dva týmy, které aplikují silový styl hry, díky čemuž se oba týmy řadí mezi 3 nejvíce nedisciplinované celky (horší už je pouze Hrušov). Hráči Michálkovic často praktikují přechod do útoku pomocí nákopu balónu za obranu. Slovan se naopak snaží využívat technicky schopných hráčů na středu hřiště a snaží se tak více hrát po zemi.

Lze očekávat, že oba týmy se navzájem budou velmi dobře znát. Za poslední rok spolu totiž sehráli hned 4 utkání. Ve třech z nich byl úspěšnější klub z Hulváckého kopce. Michálkovicím se navíc venku vůbec nedaří. Ze sedmi pokusů nedokázali získat jediný bod.











77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page