top of page

Preview: Slovan vs. Stará Bělá "B"

Aktualizováno: 27. 3.

Již v sobotu startuje pro naše muže jarní část městského přeboru. Na Vistě vyzvou rezervní tým Staré Bělé. Jak si oba týmy vedou, jaké jsou silné stránky obou mužstev, či jak dopadli poslední vzájemné utkání, to vše vám ukážeme v tomto zápasovém preview.



Slovan Ostrava

Podzimní část Slovanu už jsme rozebírali v jednom z předešlých článků, takže zkráceně. Za třináct zápasů dokázali naši hráči vyhrát hned 9x. Sedmkrát vyhráli v základní hrací době, dvakrát si museli pomoci penaltami. Ze zbylých 4 zápasů si odnesli ještě jeden bod za prohru po penaltách proti Pustkovci. Dohromady tak tým pod vedením trenéra Pikonského získal 26 bodů, které znamenají dosavadní 3. místo tabulky. Klíčové pro podzimní část byli výkony Davida Trunkáta. Za 11 zápasů si připsal 20 gólů. Je tedy pravděpodobné, že se bude Slovan na jeho formu spoléhat i na jaře. Nesmíme však opomenout ani výkony dalších hráčů. Za nás je třeba zmínit výkony defenzivních hráčů, obzvláště pak Oleše s Kubincem. První jmenovaný mimo výbornou defenzivní činnost dokáže vypomoci také v útoku, díky čemuž je také druhým nejlepším střelcem Slovanu se sedmi góly. Kubinec pak již několikátým rokem deptá levou stranu soupeřova útoku, která přes něj projde jen málokdy.

Co se týče marodky našeho týmu je jisté, že do zápasu nezasáhnou dlouhodobě zranění Milan Trávníček a Lukáš Ciesárik. Kromě nich pak visí otazník nad Davidem Kubalou, Dominikem Valderem, Jiřím Tomou a Radimem Starečkem, kteří se také léčí ze zranění, ale s týmem již trénují.


Stará Bělá "B"

Stará Bělá si v podzimní části připsala 18 bodů díky šesti výhrám a sedmi porážkám. Na kvalitu tohoto mužstva má poměrně velký vliv fakt, že se jedna o "B" tým a je tedy možné, že jim do některých zápasů mohou přijít na pomoc jejich kolegové z I. A třídy. Střelecky jsou na tom velmi podobně jako náš celek, kdy vstřelili pouze o 3 góly méně. Na rozdíl od nás však nemají jednoho výrazného střelce a góly si rozdělují poměrně rovnoměrně, přesto si zmiňme alespoň nejlepšího střelce Marka Lišaníka s deseti góly. Právě ten by totiž měl být klíčovým hráčem tohoto celku (můžeme tak soudit podle toho, že se na podzim dostal hned 5x do sestavy kola). Co je u soupeře třeba vyzdvihnout je jejich disciplinovanost. S pouhými 8 žlutými kartami za 13 zápasů se jedná o jednoznačně nejdisciplinovanější tým soutěže.


Následující zápas

Vzhledem k tomu, že stav našeho hřiště není zatím ideální, odehrajeme sobotní zápas na umělé trávě areálu Vista. To však ve výsledku nemusí naše hráče tolik mrzet. Na cizích hřištích se totiž našim svěřencům tuhle sezóny opravdu daří. Venku prohráli pouze jednou a to na hřišti lídra tabulky, Koblova. Naopak Staré Bělé se na hřištích soupeřů příliš nedaří. Venku vyhráli pouze dvakrát. V Hrušově a v Pustkovci.

V náš prospěch hraje také náš prozatím jediný vzájemný zápas. Ten se odehrál tuto sezónu na hřišti Staré Bělé, kde jsme po dobrém výkony vyhráli 5:3.


To vše je však jen statistika a historie a i přesto, že se podle ní může zdát Slovan jako favorit, realita může být zcela jiná a naši hráči tak nesmí nic podcenit. Pomoci jim však můžete i vy, fanoušci, a to tím, že je přijdete v sobotu podpořit. Začínáme již od 12:30.

91 zobrazení0 komentářů
bottom of page