top of page

Preview: TJ Sokol Pustkovec vs. TJ Slovan Ostrava

Aktualizováno: 3. 4.

Naši muži se po úspěšném vstupu do jarní části sezóny v sobotu představí na půdě Pustkovce, kde se chtějí pomstít za domácí porážku 3:4 po penaltách a zároveň tak navázat na svou pětizápasovou vítěznou šňůru. Rozhodně však nepůjde o nic lehkého. Jak si oba týmy vedou v soutěži, jaké jsou silné stránky obou mužstev, či jak dopadli poslední vzájemné utkání, to vše vám ukážeme v tomto zápasovém preview.



Slovan Ostrava

Situace v tabulce se pro Slovan od posledního zápasu příliš nezměnila. Po vydařeném zápase s rezervou Staré Bělé se s 29 body se nachází na 3. místě se sedmibodovou ztrátou na Václavovice a bodovým náskokem na Dolní Lhotu. Právě 15. kolo by ale mohlo být pro Slovan velmi důležité. Zatímco Slovan se utká s papírově hratelným Pustkovcem, týmy v tabulce sousedící se Slovanem čeká vzájemné utkání (Václavovice doma hostí Dolní Lhotu). Výhra v Pustkovci by tak Slovan mohla přiblížit k vytouženému 2. místu nebo nás alespoň oddálila od 4. místa.

V poslední době se Slovan může spolehnout především na svou ofenzivu. V novém roce si za 5 zápasů připsali 28 gólů. V průměru tak naši muži vstřelili 5,6 gólů na zápas. Po vydařeném utkání se Starou Bělou jsme se dokonce dostali na 3. místo soutěžní tabulky produktivity. Více gólů vstřelil pouze Koblov a Dolní Lhota. Pozitivní je také to, že na rozdíl od podzimu, kdy se tým ve velkém spoléhal na schopnosti Trunkáta, se na jaře o góly dělí prakticky celý tým (již zmíněných 28 gólů si na Slovanu rozdělilo 13 střelců)

Špatně na tom nejsme ani v defenzivě, tedy alespoň co se statistik týče. Méně obdržených gólů má jen Koblov a Václavovice. Je to však právě obranná řada, ve které máme velké problémy se zraněními. Gólman Kubala a obránci Valder, Toma, Stareček či Vráždil,  to jsou hráči, jejichž start je díky zranění nejistý. A když už jsme u zraněných, ani dlouhodobě zraněný Ciesarik s Trávníčkem do zápasu opět nezasáhnou.

Nevýhodou pro Slovan může být absence tréninků na travnatém hřišti, neboť celou přípravu absolvovali na umělé trávě.

Již v minulém preview jsme zmiňovali úspěšnost našeho celku ve venkovních utkáních, ve kterých z 8 zápasů prohráli jen jednou.


Pustkovec

Nejnevyzpytatelnější tým soutěže. Asi takto bychom popsali Pustkovec. Tento tým, který se prezentuje velmi bojovným stylem hry, se prozatím nachází s patnácti body na 6. místě, pouze bod před Šenovem. Ze čtrnácti zápasů vyhráli pouze pět. Největším skalpem téhle sezóny byla jistě porážka našeho celku po penaltách, zbylé výhry pak totiž uhráli pouze s týmy ze spodu tabulky. Mimo to však má tento klub za sebou řadu utkání s lépe postavenými celky, které dokázali velmi potrápit. Stačí se podívat na minulé kolo, kde o remízu s Václavovicemi přišli až v 80. minutě. Proto není radno tento tým podcenit. Navíc Pustkovec proti Slovanu umí hrát a vzájemné zápasy bývají vyrovnané, ale o tom za chvíli. Hráči na které by měl Pustkovec spoléhat jsou útočník Jiří Malúš a v bráně spolehlivý Jiří Stárek. Naši hráči dodnes jistě pamatují na tyto dva hráče z podzimního zápasu. Malúšovi, který je s 11 góly nejlepším střelcem Pustkovce, se u nás povedlo 3x skórovat a gólman Stárek v daném zápase zlikvidoval nespočet velkých šancí černobílých.


Následující zápas

V následujícím zápase by tedy měli být favority naši hráči, ale rozhodně nepůjde o jednoduchý zápas. Pustkovec dokáže být kvalitním mužstvem, což dokázal i při zápase u nás. Zápasy v Pustkovci dokáže do značné míry ovlivnit také terén. Právě ten může být pro náš tým, který prozatím stále trénuje pouze na umělé trávě, problémový a je potřeba se na to připravit.









94 zobrazení0 komentářů
bottom of page