top of page

Shrnutí zimní přípravy žáků

Aktualizováno: 20. 3.

Po mužích skončili svou zimní přípravu také žáci, které po Velikonocích čeká první soutěžní zápas proti Rychvaldu. V přípravě se naši žáci zúčastnili takzvané "Zimní ligy". Jak si v této soutěži vedli a jak se během zimy proměnil kádr si ukážeme v tomto článku.


Vzhledem k tomu, že první zápas zimní ligy čekal naše žáky 3. února, započali s tréninkovou přípravou již v polovině ledna. Trenérská dvojice manželů Antlových se musela obejít bez Jana Sikory, který během podzimní části zastával důležitou roly v defenzivní řadě. Ten se během zimní pauzy rozhodl, že půjde hledat štěstí do nedaleké Hlubiny. Ukázalo se však, že tento přestup by našim žákům nemusel nadělat tolik problémů.


V prvním utkání zimní ligy totiž poměřili žáci své síly s výběrem Ostravy-jih, hrající vyšší soutěž. I přes větší kvalitu soupeře však s nimi náš tým dokázal sehrát vyrovnaný zápas. I přes prohru 1:4 se tak žáci nemuseli za svůj výkon vůbec stydět.


Další týden si mohli naši svěřenci zlepšit náladu v zápase proti Koblovu. Tým nacházející se na 11. místě městské soutěže měl být v zimní lize pomyslným otloukánkem, což potvrdil i v zápase proti našim žákům. Ti v tomto zápase zcela dominovali a nedali soupeři žádnou šanci. Skvělý výkon předvedl především Robert Bilik, ve kterém se po novém roce probudili střelecké choutky a v zimní lize překonal, co do počtu nastřílených gólů, i Matyáše Matějku (prozatím jednoznačně nejlepší střelec městské soutěže). V tomto zápase Bilik skóroval hned 5x, dva góly přidal také Matějka a mladí slovanisté si tak domů vezli výhru 7:1.


To však, jak se později ukázalo, byla bohužel poslední výhra našich svěřenců ve skupině zimní ligy. Nutno uznat, že Klimkovice (hrající městský přebor) a Heřmanice (hrající dokonce krajskou soutěž) byly jednoznačně lepšími a dokázali,  proč hrají vyšší soutěž. Zápas proti Ludgeřovicím však může žáky velmi mrzet. Do zápasu vstupoval Slovan jako favorit. Zápas se jim však příliš nevyvedl. Ludgeřovice byli po většinu zápasu jasně lepší a po zásluze si připsali výhru 5:0.


Poslední zápas o umístění v zimní lize sehráli mladí fotbalisté s Hrabůvkou. Již před začátkem bylo jasné, že půjde o dosti vyhrocený zápas. Hrabůvka se chtěla pomstít za potupnou porážku z podzimu a Slovan si chtěl opět připomenout chuť vítězství. K tomu se navíc přidali dva přestupy, které se odehráli jen pár dní před zápasem. Slovan opustil Radek Krčmář, který se připojil k Hrabůvce. Přesně naopak to měl Daniel Batík, který z Hrabůvky přestoupil k nám. Zápas však přes všechny okolnosti probíhal po většinu času v klidu. Oba týmy do hry dávali maximum a chtěli vyhrát, ale o žádné agresi se bavit nedalo. Vedení se ujal soupeř chvíli po začátku zápasu. Po zbytek 1. poločasu se hrál vyrovnaný zápas s výjimkou poslední pětiminutovky, během které naši svěřenci zamkli soupeře před jejich bránou. Tento tlak nakonec skončil úspěšně, když v poslední minutě propálil Krčmáře Bilik. Robert Bilik si pak tuto formu přenesl i do druhého poločasu, kde krátce po začátku poločasu otočil skóre v náš prospěch. Soupeř se však nevzdal a na krátký okamžik převzal otěže zápasu. Výsledkem bylo opětovné vyrovnání ve 40. minutě. Po tomto gólu se pak hra přitvrdila. Oba týmy cítili, že následující gól bude rozhodující a chtěli tedy udělat maximum pro to, aby to byli právě oni, kdo gól vstřelí. Obzvláště souboje Krčmáře s Bilikem byli mnohokrát dosti za hranou. Rozhodující akce nakonec proběhla v 52. minutě. Nákop za obranu Hrabůvky podcenil soupeřův gólman, čehož využil rychlonohý Matějka. V následném samostatném nájezdu si počínal bezchybně a Slovan se tak díky něj mohl radoval z výhry 3:2 a devátého místa v zimní lize.


Vzhledem k blížícím se Velikonocům dostali žáci dvoutýdenní pauzu. První soutěžní zápas by tak měli odehrát 6. dubna doma proti Rychvaldu. Na podzim se jednalo o velmi vyrovnaný zápas a bude tedy potřeba i Vás fanoušků, pokud mají v tomto zápase uspět. Neváhejte tedy a dorazte je podpořit.


Hodnocení zimní přípravy trenérem, Jakubem Antlem:

"V tréninkách jsme jeli naplno, tréninky byli těžké, náročné, doufáme, že co jsme naposilovali, naběhali a udělali pro fyzičku zúročíme v zápasech, proto naše zimní liga nedopadla úplně našich představám, kluky jsme nabádali ať se teď nedívají na výsledky, že teď se soustředíme na něco jiného v tréninku a že vše přijde později, doufám hned začátku v sezóny."

29 zobrazení0 komentářů
bottom of page