top of page
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram

Slovan dodržel Velikonoční půst. O výsledku rozhodly penalty.

Aktualizováno: 4. 4.

V rámci 15. kola Městského přeboru přijeli hráči Slovanu do Pustkovce s jasným cílem. Potvrdit svou formu a připsat si další tři body. Jak už tomu však v zápasech s Pustkovcem bývá, zápas vůbec nešel podle plánu. Vyrovnaný zápas nakonec góly nepřinesl a o výsledku tak nakonec rozhodla naše nepřesnost při pokutových kopech.



Slovan zažil minulý týden skvělý start do jarní části sezóny, když si s přehledem poradil se Starou Bělou "B" 7:2. Do zápasu s Pustkovcem tak muži mohli jít s dobrou náladou. Zároveň však každý z nich věděl, že nepůjde o nic lehkého. Poslední zápasy s tímto soupeřem byly vždy vyrovnané, a tak se dalo čekat, že ani nyní nebude cesta za vítězství jednoduchá. Ze sestavy navíc vypadli hned tři hráči, kteří byli v minulém zápase součástí základní sestavy. Jiří Toma a Ondřej Klíma se zotavovali ze zranění a Pavel Cirkl pak nemohl nastoupit z osobních důvodů. Jejich místo tak museli zastoupit Marek Rakovcij, Daniel Koukal, a hlavně navrátivší se Dominik Oleš.

 

Už v rozcvičce bylo hráčům jasné, že tento zápas nebude obsahovat příliš pohledných kombinací a hru po zemi budou muset vyměnit za dlouhé nákopy za obranu. Důvodem byl hlavně nepříliš kvalitní terén. Balóny během zápasu nespočetněkrát odskakovali do nepředvídatelných směrů což hráčům jako je Taritsa, Brinzík, či Kantor, tedy hráčům, kteří si s míčem rádi hrají, dělalo velké problémy. I díky toho se Slovanu nedařilo domácí mužstvo uzamknout v jejich pokutovém území a tím si vytvořit stálejší tlak. Přesto to však byli právě hráči z Hulváckého kopce, kteří měli více šancí. Tu vůbec největší měl Ján Pira, který si skvěle naběhl na rohový kop, vyskočil ze všech nejvýše a hlavou poslal míč pouze do břevna.

 

Jak již bylo psáno, většina šancí se rodila pouhým nakopnutím balónu za obranu. Slovan se tak hodně spoléhal na schopnosti obou krajních záložníků. Rychlonozí Mlečko s Koukalem dělali obraně problémy a vytvořili Slovanu několik slibných akcí. Nádherný gól měl na kopačkách Kantor, když se Mlečkův centr pokusil do brány dostat tzv. nůžkami. Tomuto pokusu však chyběla razance. Na samém konci poločasu se pak dostal za obranu Koukal, který šel v levé strany sám na gólmana. Doplatil na již zmíněný terén. Během sprintu na bránu mu balón odskakoval, díky čemuž nakonec nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

 

Na druhé straně se v první půli, s výjimkou pár rohových kopů, prakticky nic nedělo. Největší šanci měl Pustkovec kolem 40. minuty, kdy Sleczka podcenil jeden z rohových kopů, díky čemuž se k hlavičce dostal Malúš, který však netrefil bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

 

První poločas toho tak příliš moc nenabídl a nejen fanoušci, ale i samotní hráči doufali, že druhých 45 minut bude o dost záživnější. Pokud se fanoušci u prvního poločasu nudili, u druhého museli zajisté usnout. Zápas se povětšinou odehrával na polovině hřiště, z obou stran chybělo zakončení a ti, kteří se vystřelit odvážili nedokázali ohrozit bránu. Jediný, kdo tak vzbuzoval v druhé půli nějaké emoce, byl rozhodčí Frýbort. Několik rozporuplných rozhodnutí na obě strany dovršil neznalostí pravidel, kdy se musel hráčů ptát, zda mají po remíze následovat penalty.

 

Poté co Oleš, Kantor, Trunkát a Mlečko své penaltové pokusy proměnili, vypadalo to nadějně. Sleczkovi se totiž podařilo zneškodnit jeden z pokusů domácích a Slovanu tak stačilo, aby Rakovcij proměnil poslední penaltu. Jeho prudká střela však skončila pouze na břevně, a tak se tedy pokračovalo. Stačilo však jen jedno kolo, aby bylo rozhodnuto. Sleczka penaltu nechytil a další střelec, Bagi, tak musel proměnit. Jeho střela však orazítkovala levou tyč a domácí tak mohli slavit 2. výhru nad Slovanem v této sezóně.

 

Hodnocení Davida Trunkáta:

"Už po průzkumu louky, na které se měl zápas odehrát, mi bylo jasné, že zápas vůbec nebude o fotbale, ale pouze o bojovnosti. On i ten výsledek zápasu o tom vypovídá. Jediné, co mohlo zápas zlomit na jednu nebo druhou stranu byly standartky, ale to byla taky tragédie. Snad jediným pozitivem sobotního candrbálu byla podpora ze strany našich fanoušků, kteří nás přijeli podpořit. Myslím, že můžu mluvit za celý tým, když jim touto formou děkujeme, že dorazili a zároveň se i omlouváme za to co jsme předvedli. Musely z toho bolet oči. Ahoj, čau v sobotu!"

 

Hodnocení trenéra Pikonského:

"Druhé mistrovské utkání se hrálo v sobotu na hřišti našeho „neoblíbeného“ soupeře Pustkovce. Do utkání jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme přehrávali. Z našeho tlaku se tvořili standartní situace, ze kterých byla šance vstřelit gól. Po jednom z mnoha rohů se ve vzduchu prosadil Janko Pira, ale bohužel míč skončil na břevně. Další šance byla z přímého kopu těsně za velkým vápnem. Bohužel i tuto nabídku Truny nevyužil. Do poločasu jsme přece jen mohli jít do vedení, a to když v poslední minutě šel ze strany sám na bránu Koukal, ale ani tuto šanci jsme nedali! Poločas 0:0 a škoda neproměněných šancí.

Druhý poločas byl kouskován zdržováním a fauly ze strany domácích. Také rozhodčí průběhu zápasu nepřispěl, zejména nepřesnými výroky a odpískaných omylů! V druhé polovině se nám zranil stoper Janko a při tomto souboji to vypadalo, že i náš brankář Fery utrpěl zranění. Jak se nakonec ukázalo, stav Feryho nebyl vážný, a tak jsme nemuseli střídat brankáře. V druhém poločase se to přelévalo a oba z týmů mohly rozhodnout o své výhře. Domácí nastřelily břevno a my měli také pár možností, jak urvat tři body. Zápas dospěl do penalt! I když rozhodčí (který byl nejslabším článkem zápasu) ani nevěděl, že se penalty kopou! Po sérii proměněných penaltách ve čtvrté sérii Fery chytil a my měli výhodu! Raki bohužel trefil břevno a tak se kopala šestá série. Domácí proměnili a Bagi bohužel trefil jen tyč a my opět s Pustkovcem získali jen bod! Je to pro nás ztráta zejména k neproměněným šancím, které jsme si vypracovali.

Připomíná mi to stejný start jako na podzim. Výhra, pak prohra na penalty s Pustkovcem, ale pak se tým semknul a zbytek podzimu se šlapalo, jako dobře namazány stroj! Tak jen doufám, že to tak bude i v jarní části.

Je třeba dobře potrénovat, proměňovat šance a táhnout za jeden provaz i když to zrovna nejde!

Věřím, že kluci už v domácím utkání v sobotu proti Michálkovicím ukážou skvělý výkon podpořený góly."

54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
ČUS.png
logo MSK.jpg
bottom of page