top of page
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram

Slovan prolomil smůlu proti Pustkovci. Výhrou si zajistil třetí místo.

Šest let Slovan čekal na přesvědčivou výhru proti Pustkovci. Ve 24. kole se to konečně povedlo a po výhře 5:0 mohou slavit nejen prolomení smůly proti tomuto soupeři, ale také jistotu 3. místa v soutěži, které si toto mužstvo vytyčilo jako cíl letošní sezóny.



Snaha o nápravu reputace

Pro mnohé by tento zápas nebyl příliš důležitý. Tři kola do konce, 2. místo v nedohlednu, na 4. místo náskok 8 bodů a k tomu ještě zápas se soupeřem, který by měl být porazitelný. Slovan však v tomto zápase měl co napravovat. Nejenže po nepřesvědčivým výkonech prohrál poslední tři zápasy, ale zároveň měl šanci pomstít se za dvě předešlé prohry, které s Pustkovcem v téhle sezóně utrpěl (prohry 3:4 a 1:0 po penaltách). Všichni hráči Slovanu si navíc přáli konečně tohoto soupeře porazit přesvědčivou cestou. Šest let uplynulo od poslední takové výhry. Tehdy v postupové sezóně udělil Slovan Pustkovci kanára, když vyhrál 6:0. Od té doby však všechny zápasy skončili jasnou výhrou Pustkovce, nebo těsným, jednogólovým rozdílem, ať už pro Slovan, či Pustkovec.

Oba týmy do zápasu nastoupili v poněkud oslabené sestavě. Hostům citelně chyběl jejich nejlepší střelec Jiří Malúš. V bráně pak chyběl Jiří Stárek, který potrápil naše útočníky v obou letošních zápasech. Domácí se museli obejít bez Pavla Cirkla, který léčí zlomenou ruku a Tomáše Kantora, kterého stále trápí poranění kotníku. Zranění pak hlásili také Radim Stareček, Milan Trávníček, Tomáš Vráždil, Marek Rakovcij a Jiří Toma. Velkou posilou naopak byl návrat Michala Kubince.


Ani silný déšť nezkazil zajímavý první poločas

Počasí jakoby zapomnělo, že duben už je dávno za námi, a tak si pro tento zápas nachystalo skutečně aprílové podnebí. Silný déšť, který doprovázel praktický celý první poločas, způsobil snad i radost na tvářích hráčů, kteří museli zápas začít na lavičce. Pokud však někdo myslel, že takový liják negativně ovlivní kvalitu zápasu, tak se hluboce spletl, protože již od začátku měl zápas větší úroveň, než jakou zápasy těchto celků obvykle nabízejí.

Vstup do zápasu se jednoznačně podařil lépe domácím. Ve čtvrté minutě vyslal Trunkát míč za obranu. Zdánlivě ideální centr na Mlečka však sklouznul po mokré trávě. Mlečko však míč stihl doběhnout na hranici pokutového území, těsně před brankovou čárou. Z nulového úhlu následně překvapil snad všech 28 diváků, kteří na tento deštivý zápas přišli, když si jeho střela našla cestu až do sítě.

V následujících minutách se však hra vyrovnala, oba týmy se snažili i na tomto těžkém terénu útočit kdy to jen šlo. Vše však ztroskotalo na dobře hrajících obranách. Asi největší šanci měli hosté chvíli před 30. minutou. Centr z pravé strany, snad šlo dokonce o rohový kop, si našel hlavu jednoho z pustkoveckých hráčů, ten ze vzdálenosti necelých pěti metrů mohl vyrovnat, avšak míč poslal pouze do gólmana Kubaly, který se zvládl skvěle přemístit.

Tato promarněná šance mohla Pustkovec mrzet o to víc ve 31. minutě, kdy svou šanci vycítil Oleš, který se z pozice stopera vydal až do útočné šestnáctky. Mezitím si na pravé straně Mlečko poradil s dvojicí obránců a tím získal dostatek času na to, aby centrem našel hlavu Oleše, který šancí nepohrdnul a zvýšil na 2:0.

Zbytek prvního poločasu se pak zápas odehrával převážně na polovině hřiště a další zajímavé šance tak na diváky čekaly až ve druhé půli.


Vyrovnaný druhý poločas rozpohybovali náhradníci

Po přestávce se počasí zlepšilo a tak se dalo čekat, že by druhá půle mohla nabídnout ještě víc než ta první. Dlouho to však bylo spíše trápení ve středu hřiště. Ani jeden tým se nedokázal dostat k žádné zajímavé akci. Pohledné kombinace na půlící čáře končily nepřesnými přihrávkami, či nákopy, se kterými neměla obrana žádný problém.

Pokud však něco Slovanu tuto sezónu jde na výbornou, tak to jsou závěry zápasu a jinak tomu nebylo ani v tomto utkání. Velkou roli při tom tentokrát hráli střídající hráči. V 70. minutě si u levé autové čáry zpracoval míč Koukal, který si jednoduchou kličkou obešel obránce a následně se vydal na dlouhý sprint směrem k bráně. Z velkého úhlu pak sice brankáře nepřekonal, ale vybojoval tím alespoň roh, kterého se sám ujmul. Centr z rohového praporku se po pár odrazech dostal k hranici šestnáctky, kde už čekal Trunkát, který z voleje poslal míč k levé tyči a branková síť se rozvlnila potřetí v zápase.

Třetí gól Slovan uklidnil a najednou se začalo dařit vše co šlo. Jen o pár sekund později totiž předvedla na pravé straně hřiště trojice Voznica, Mlečko, Paulovič krásnou kombinaci, po které mohl jít třetí zmíněný sám na bránu. Pětadvacetimetrový sprint pak dokázal zužitkovat dobře mířenou střelou na zadní tyč a připsal si tak svůj letošní první soutěžní gól.

No a aby toho nebylo málo, o další tři minuty později došlo k chybné rozehrávce pustkoveckých obránců, které využil Trunkát a v samostatném nájezdu se nemýlil a ránou k levé tyči zvýšil na finálních 5:0.

V posledních patnácti minutách se už zápas jen dohrával. Slovan se nikam nehnal, zároveň dokázal uhlídat všechny snahy hostů o čestný úspěch a když tak v 90. minutě sudí Sajdok ukončil zápas, ukazovala světelná tabule výsledek 5:0 pro domácí.

Tento výsledek zajistil Slovanu jisté třetí místo. Pustkovec naopak přišel o jakoukoliv naději na 4. místo a velmi jim také zkomplikoval cestu za 5. místem (do konce soutěže zbývají 2 zápasy a na Starou Bělou, která bude hrát s Hrušovem a Svinovem, ztrácí 3 body).

Slovan nyní čeká výjezd do Michálkovic, se kterými si tuto sezónu připsali 2x výhru 5:0 a jistě budou chtít tyto výsledky zopakovat.

35 zobrazení0 komentářů
ČUS.png
logo MSK.jpg
bottom of page