top of page

Vydařený týden mládeže. Žáci vyhráli v Řepišti, přípravka přehrála Vratimov.

Velmi vydařený víkend mají za sebou obě mládežnické kategorie Slovanu. Přípravka se stala prvním týmem v sezóně, kterému se podařilo porazit Vratimov. Žáci úspěšně zvládli přestřelku s Řepištěm. V zápasem byly viděny dva hattricky, ale i kvalitní výkony obou brankářů



Přípravka Vratimova okusila první porážku sezóny. Se Slovanem prohrála 9:6.

Půl roku zpátky šlo o jednoznačnou záležitost. Na prohru 21:2 chtěl asi každý, kdo ten den nastoupil za Slovan, zapomenout. Jak už však bylo řečeno předchozím článku, přípravka zaznamenala za poslední půlrok obrovský pokrok a dalo se tak čekat, že tento zápas bude minimálně vyrovnanější. Šance na výhru však nebyly nikterak velké. Přeci jen je Vratimov jeden ze dvou celků této soutěže, který prozatím neprohrál jediný zápas.

Je možné, že se mladíci Slovanu svého soupeře zalekli, neboť začátek zápasu nebyl z jejich strany úplně ideální a po dvaceti minutách prohrávali 2:1. Druhá třetina (zápas byl odehrán formou 3x dvacet minut) však byla už o něčem jiném. Slovan otočil zápas a začal diktovat tempo hry. Soupeře příliš do šancí nepouštěl a byla to právě druhá třetina, která zápas rozhodla. V té třetí se totiž hra opět vyrovnala a i přesto, že Slovan stále kontroloval hru, dostal se Vratimov do řady nebezpečných situací. Výsledkem však byla výhra 9:6 pro Slovan, který tak mohl slavit třetí výhru v sezóně.


Přestřelka v Řepišti. V souboji o 6. místo bylo k vidění 14 branek.

Slovanisté odstartovali na hřišti v Řepišti svižně a hned po rozehrávce uzamkli domácí před bránou. První šance ještě brankář Kresta zneškodnil, ale bylo jen otázkou času, kdy půjde Slovan do vedení. První střelu, která se dostala za záda domácího brankáře, vyslal v 7. minutě Matěj Červenec, který byl vyslán do samostatného nájezdu na brankáře a touto šancí nepohrdnul. Nedlouho po něm umístil míč do brány také nejlepší střelec tabulky Matyáš Matějka, který uplatnil svou rychlost, přesprintoval celou obranu a i on se v situaci 1 na 1 nemýlil. A neuběhla ani minuta a Slovan vedl už 0:3. Gólman domácích se totiž sice vyznamenal proti střele Matějky, míč se však odrazil přímo k nohám Bilika a ten už neměl složitou práci. A gólostroj Slovanu pokračoval i nadále a opět u toho byl Matějka. S míčem se dostal až před bránu, kde se však tentokrát neunáhlil a přihrál do lepší pozice Veronice Brindžákové a ani ta touto šancí nepohrdla.

Již ve čtrnácté minutě tak Slovan vedl 0:4. Ani to však těmto hráčům nestačilo a o šest minut později přidal Matějka svůj druhý gól, který stát opravdu za to. Po krásné spolupráci s Filipem Krahulcem vyslal Matějka z half-voleje ránu, která vymetla pavučinu v šibenici Krestovi branky.

Za stavu 0:5 však hostující Slovan polevil v tempu a domácí se v poslední patnáctiminutovce 1. poločasu pokusili o návrat do zápasu. Útočník Tobiáš Tatay využil laxního přístupu slovanistů a během dvanácti minut proměnil hned tři střely. Tento stav už se do konce poločasu nezměnil a hráči šli do kabin za stavu 3:5.

Do druhé poloviny vběhl Slovan stejně jako do té první. Ihned se snažil útočit na soupeřovu branku, aby si navrátili pohodové vedení. Ani soupeř se však nevzdával a snažil se navázat na vydařený konec 1. půle. Na obou stranách hřiště létaly střely na bránu. Některé končili v rukou brankářů, některé na brankové konstrukci. Síť se však rozvlnila až ve 45. minutě. Po kombinaci mezi Brinžákovou a Matějkou se míč dostal k Filipu Krahulcovi, který běžel sám na branku a i v tomto případě byl úspěšnější hráč Slovanu. Jen o tři minuty později se mohli hosté radovat z krásného gólu Matěje Července. Ten viděl, že je domácí brankář příliš venku z brány a míč tak obloučkem poslal přes hlavu brankáře přímo do brány. Domácí brankář menšího vzrůstu nemohl tomuto gólu zabránit.  

Domácí se však ani za stavu 3:7 nevzdali a snažili se se zápasem ještě něco udělat. I to přispělo tomu, že se v druhé polovině hrála velmi aktivní a atraktivní hra. Oba týmy měly nespočet střel. Gólmani však předváděli skvělé výkony a podrželi své týmy.

V 60. minutě domácí využili pravidla "nedáš, dostaneš." Matějka běžel s míčem sám na branku, avšak nepovedená klička zavedla míč mimo bránu. Z následné akce se podařilo vykřesat naději pro domácí, když na 4:7 snížil Klimunda. A když v 62. rozvlnil síť za zády Nikela také Najman, bylo zaděláno na drama.

To by tu však nesměl být Matějka. Ten na sebe vzal roli kapitána a ihned po rozehrávce šel rozhodnout zápas. Převzal přihrávku od Krahulce, obešel všechny hráče, kteří se mu postavili do cesty a ránou na zadní tyč dokonal hattrick. Nebyl to však jediný třígólový střelec zápasu. Před koncem zápasu se totiž k další šanci dostal Červenec. Na jeho střelu k tyči nemohl gólman reagovat a skóre se tak změnilo na finálních 5:9.


Sestava:

Vojtěch Nikel (B)- Matyáš Matějka (K), Filip Krahulec, Robert Bilik, Matěj Červenec, Daniel Batík a Adam Bolek - Veronikáa Brindžáková, Josef Neděla a David Vicher


Hodnocení trenéra Antla:

"Musím kluky a Verču pochválit. Prvních 20 minut byla radost pohledět pěkné akce se jen střídali bohužel po 5:0 jsme polevili ( to se stává i lepším samozřejmě) a tak soupeř se začal vracet zpět do hry. Druhá půlka se opakovala stejně zase nějaký čas hrajeme suprově pak polevíme, musím vyzdvihnout Vojtu Nikla, ten perfektně podržel tým, kdy za stavu 6:3 chytil jasné 3 branky, takže jdeme dál, děkuji všem hráčům a rodičům."

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page