top of page

Povídání s trenérem žen před zahájením sezóny

Seriál rozhovorů s trenéry pokračuje. Dalším, kdo byl vyzpovídán, je trenér ženského týmu Tomáš Kaventa. Ženy zahajují přípravu na novou sezónu zítra prvním přátelským utkáním proti juniorkám Baníku Ostrava. Před prvním utkáním v nové sezóně jsme se v krátkosti ohlédli za sezónou minulou a zeptali jsme se na očekávání v sezóně nové.


Jak jste si užil dovolenou?

Dovolená žádná nebyla. Po skončení sezóny v Baníku nám skoro hned začínal dvoutýdenní fotbalový kemp, na kterém si moc neodpočinete. Tak třeba v zimě.


V čem vidíte hlavní rozdíly v trénování žen?

Tak jsou to ženy :-). Nikdy nevíte s jakou náladou vám na trénink nebo zápas dorazí. Ale je s nimi sranda.


Jak hodnotíte minulou sezónu?

V porovnání s předchozími ročníky bych řekl, že to byla sezóna nadstandardní. I holky samotné říkaly, že si ani nepamatují, kdy naposled byly v tabulce tak vysoko. Doufám, že jim chuť do fotbalu vydrží také do nové sezóny.


Letní příprava? Program? Příchody? Odchody?

S tréninky jsme začali na začátku srpna. V plánu jsou zatím dvě přátelská utkání (juniorky Baníku a Vítkovice) a předkolo poháru, kde jsme se letos přihlásili, se Slovanem Moravská Třebová. Příchody se konaly pouze z vlastních řad, kdy se k nám přidaly dvě žákyně, které již nemohou hrát s kluky. Jiné příchody se prozatím nekonaly, ale byl bych rád, kdyby se u nás nějaká nová tvář objevila. Před sezónou náš tým opustila Lucka Brudná, která šla na podzimní část zkusit štěstí do Olomouce.


Je něco, s čím jste byl v minulé sezoně nespokojen?

S prvními 23 minutami zápasu v Jakartovicích, které holky vůbec nezvládly a prohrávaly 3:0. Naopak klobouk dolů za výkon ve druhé půlce, kdy zápas otočily na 5:3 ve svůj prospěch. Dále bych přidal ještě tréninkovou docházku a morálku.


Naopak je něco co vás příjemně překvapilo?

Právě zmiňované utkání v Jakartovicích, které ukázalo velkou sílu holek, kdy si šly za vítězstvím až do posledních minut. Tuhle vlastnost, ale holky prokazovaly také v dalších utkáních. Potěšilo mě také to, že až do posledního kola se naše hračka prala o nejlepšího střelce soutěže. Jen se jí to v tom posledním kole nepodařilo dotáhnout. Někdo ji, asi schoval branku. A na závěr, že pozvánku na oslavy 100 let Slovanu, přijaly fotbalistky prvoligové Plzně. My tak měli možnost vidět, jak vypadá fotbal v ženském podání na té nejvyšší úrovni.


S jakými cíli jdete do nadcházející sezóny?

S tím, aby se holky i nadále fotbalem bavily a dále se zdokonalovaly. A především bychom chtěli vylepšit umístění z loňské sezóny. Budeme bojovat o vítězství!


Co byste vzkázal fanouškům?

Aby nás přišli na domácí zápasy podpořit, protože Slovan Ostrava není jen o mužích. Věřím, že holky je svým výkonem rozhodně nezklamou.

212 zobrazení0 komentářů
bottom of page